Ford B-Max, cel mai bine vândut în clasa sa în Europa!

Autor: Adrian Mihălţianu 26 aug. 2013 Știri auto

Noul Ford B-MAX a fost cel mai bine vândut monovolum compact de pe piaţa europeană în primele şase luni ale anului 2013, potrivit analizei efectuate de Ford. Astfel, maşina produsă la Craiova a atins o cotă de vânzări de 15.8% pe segmentul monovolumelor compacte în Europa în primele şase luni ale anului, cu 38.000 de vehicule vândute în cele 19 pieţe europene tradiţionale ale Ford.

Micuţul monovolum produs în România începe să placă vesticilor. În România, încă nu a convins

B-MAX a depăşit la capitolul vânzări modelele Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz şi Opel/Vauxhall Meriva în primul semestru al anului 2013.  Creşterea vânzărilor a făcut ca B-MAX să se claseze pe primul loc în segmentul său pe pieţele importante din Germania şi Marea Britanie în al doilea trimestru. S-a clasat pe primul loc la vânzări şi în Belgia/Luxemburg, Olanda şi Norvegia în primul semestru.

Unul dintre atuuri este modularitatea interiorului

Interesante sunt şi alegerile clienţilor – motorul pe benzină Ford EcoBoost de 1 litru a fost ales de 43% dintre cumpărătorii de modele B-MAX; 22% dintre clienţii B-MAX au optat pentru funcţia Active City Stop, care monitorizează traficul din faţa automobilului şi activează automat frânele dacă detectează iminenţa unei coliziuni cu vehiculul din faţă; 12% dintre clienţi au ales opţiunea Rear View Camera, o dotare întâlnită până acum pe modelele premium.

Uşile spate culisante facilitează intrarea şi ieşirea. Practic!

Este o veste bună pentru uzina de la Craiova, cât şi pentru România, pentru că pariul făcut de Ford era unul foarte riscant. Chiar dacă vânzările nu se ridică încă la nivelul sperat iniţial, faptul că B-Max a devenit liderul segmentului de monovolume compacte este încurajator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide