Hotelul de cinci stele pe patru roţi – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: ProMotor 09 iun. 2016 Știri auto

 


Vacanţa nu trebuie să însemne întotdeauna un hotel sau o pensiune, ci poate însemna o aventură. Dar aventura trebuie să fie neapărat una fără prea mult confort? La acest lucru s-au gândit cei de la Volkswagen, dar şi cei de la Mercedes-Benz, care au venit cu propriile alternative la soluţiile clasice de ospitalitate.

Vă amintiţi de celebrul VW Bulli? Alături de Beetle, vechiul T1, cunoscut drept Bulli, este unul dintre cele mai cunoscute modele ale constructorului german. La fel ca Beetle, era un automobil care la vremea sa deschidea un nou segment şi unul care a reprezentat mijlocul de transport preferat al unei generaţii întregi. Putea transporta persoane, putea fi o casă de vacanţă, iar interiorul său putea fi configurat întocmai. Au ajuns inclusiv în România, iar ce a uimit a fost tocmai practicabilitatea demnă de orice maşină proiectată în Germania.

Acum celebrul automobil nu se mai numeşte Bulli, ci California, şi are la bază noul T6.

La fel ca în cazul generaţiilor anterioare, cei de la Volkswagen au luat un Transporter şi l-au echipat cu tot ce ar avea nevoie o familie care pleacă în concediu şi nu vrea să stea la hoteluri, ci doreşte să se bucure de natură. Spre exemplu, T6 California poate fi echipat cu până la şapte locuri pe scaune şi cel mult cinci locuri de dormit, astfel că părinţii şi copiii vor avea loc suficient să se odihnească după un drum lung. Cum sunt împărţite? Există un pat dublu în partea de jos a habitaclului, un al doilea pat dublu în acoperişul extensibil alături de un scaun pliant.

Un automobil de vacanţă are nevoie şi de o bucătărie mobilă, motiv pentru care California dispune de o chiuvetă din oţel inoxidabil, două ochiuri de aragaz şi un frigider cu capacitatea de 42 de litri. Practic, poate fi transformat într-un aparthotel pe roţi, indiferent de zona în care proprietarul doreşte să se „cazeze“. În plus, în funcţie de nivelul de echipare ales, automobilul de vacanţă poate dispune de un sistem auxiliar de încălzire, climatizare automată şi un sistem electrohidraulic de deschidere a acoperişului, astfel încât „cazarea“ să fie una de cinci stele.



La capitolul motorizări, Volks­wagen T6 California dispune de cea mai nouă generaţie de propulsoare diesel, cu puteri cuprinse între 85 CP şi 204 CP, precum şi cu două propulsoare pe benzină care oferă 150 CP, respectiv 204 CP. De asemenea, clienţii pot opta pentru o transmisie automată DSG, dar şi pentru sistemul de tracţiune integrală 4Motion, foarte util dacă proprietarul maşinii doreşte să se cazeze departe de asfaltul lin şi confortabil. Preţul unui astfel de automobil porneşte de la peste 40.000 de euro, cu TVA, însă cel care o cumpără nu va mai avea de ce să apeleze la serviciile vreunui hotel.

Care este alternativa? Cei de la Mercedes-Benz vin cu propria soluţie pentru cei ce doresc un automobil de familie pentru a pleca în vacanţă.

Soluţia se numeşte Marco Polo şi are la bază noul V-Class. Astfel, automobilul cu acoperiş extensibil vine acum cu materiale de cea mai bună calitate în interior, spe­cifice constructorului din Stuttgart.

Noul Mercedes-Benz Marco Polo a fost dezvăluit de nemţii din Stuttgart înainte de premiera mondială de la Salonul de Rulote din Düssel­dorf, ceea ce înseamnă că nemţii au dorit cu tot dinadinsul să intre puternic pe acest segment cu un van ce dispune de un interior foarte similar cu cel dintr-un S-Klasse, dar care poate veni şi cu un pat, nu numai cu scaune foarte confortabile.

Citeşte continuarea în Da.zf.ro


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide