În cât timp se prescriu amenzile de circulaţie

Autor: Marius Vișan 26 feb. 2016 Știri auto
În cât timp se prescriu amenzile de circulaţie

 


Una dintre situaţiile cu care majoritatea dintre noi ne-am lovit măcar o dată până acum, ca şofer, ca pasager în mijloace de transport în comun sau în alte circumstanţe, este primirea unei amenzi. În acest caz mulţi se gândesc dacă să plătească sau nu aceste amenzi, aşa că Ziarul Libertatea încearcă să lămurească sitaţia în privinţa prescrierii acestor amenzi. 

Conform unor sesizări venite de la cititorii ziarului există unele administraţii financiare care le cer să plătească amenzile de circulaţie, deşi au trecut mai mult de cinci ani de la aplicarea lor. 

Legea spune astfel: 

CAPITOLUL VII Prescripţia dreptului de a cere executarea silită şi a dreptului de a cere restituirea

ART. 215 Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

Asta probabil că o ştiaţi deja, dar noutate pe care cei de la Libertatea.ro o aduc este aceea că dacă între timp eşti notificat în scris pentru plata amenzii, atunci termenul de prescripţie de cinci ani începe de la data ultimei notificări, şi nu de la data aplicării amenzii. Astfel termenul de prescripţie poate fi prelungit la nesfârşit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide