Ion Ţiriac, unul dintre câştigătorii concursului de eleganţă Pebble Beach 2015

Autor: Adrian Mihălţianu 18 aug. 2015 Știri auto

Ion Ţiriac a câştigat unul dintre trofeele puse în joc la concursul de eleganţă Pebble Beach 2015, potrivit paginii oficiale de Facebook a clubului Retromobil România. Mai exact, Ţiriac a câştigat trofeul Lucius Beebe cu un Rolls-Royce Phantom IV Hooper Sedanca de Ville din 1952.

În pozele publicate pe contul de Facebook al Nadiei Comăneci, fosta gimnastă de performanţă apare lângă Ion Ţiriac în maşina câştigătoare.

Conform site-ului oficial al concursului de eleganţă Pebble Beach, trofeul câştigat de maşina înscrisă de fostul tenismen de performanţă se acordă modelelor Rolls-Royce considerate a fi în spiritul lui Lucius Beebe, unul dintre primii juraţi ai prestigiosului concurs de eleganţă american.

Update: Maşina înscrisă de Ion Ţiriac la Pebble Beach 2015 a câştigat şi premiul întâi la categoria „Rolls-Royce and Bentley Postwar”, fiind practic validat ca fiind cel mai bine restaurat vehicul din această categorie.

Exemplarul Rolls-Royce Phantom IV câştigător la ediţia din 2015 a concursului de la Pebble Beach şi parte a Ţiriac Collection a fost deţinut anterior de Aga Khan al III-lea, al 48-lea Imam al comunităţii Nizari Ismaili, care a fost totodată şi primul proprietar al automobilului. Între 1950 şi 1956, \u fost construite doar 18 exemplare Phantom IV, iar în prezent mai există doar 14.

VIDEO (la ora 01:40:00 e prezentată maşina lui Ion Ţiriac):

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide