Jaguar F-Type este maşina cu cel mai bun design al anului 2013

Autor: Iulian Dnistran 03 apr. 2013 Știri auto

Noua decapotabilă a britanicilor de la Jaguar, F-Type, a fost declarată maşina cu cel mai bun design al anului 2013 în urma competiţiei World Car Awards 2013, desfăşurată în timpul Salonului Auto New York 2013.

În cadrul procesului de jurizare, au fost luate în considerare 43 de maşini, iar lista a fost redusă la câteva nume de către o comisie de experţi în design, înainte de a fi trimisă către jurizare celor 66 de membri ai competiţiei „Car of The Year”.

„Niciun alt proiect nu mi-a oferit mai multă plăcere decât crearea design-ului F-TYPE. Este un proiect pe care l-am aşteptat încă de la începutul colaborării mele cu Jaguar şi care ne-a oferit, atât mie, cât şi echipei mele, o mare satisfacţie. F-TYPE este un model sport care păstrează valorile de bază ale brandului – frumuseţea siluetei şi puritatea formei – şi sunt onorat că juriul competiţiei „Car of The Year” ne-a recunoscut, prin acest premiu, munca depusă”, a spus Ian Callum, Director de Design Jaguar.

Comisia de experţi a apreciat modelul F-Type pentru faptul că „ampatamentul lung, lungimea redusă şi aripile proeminente conferă acestei maşini o ţinută aparte. Conturul în plan orizontal, cu un aspect conic în jurul uşii, pune în valoare aripa robustă din spate, care adăposteşte roţile. Exteriorul lui F-Type păstrează caracterul elegant tipic Jaguar, în proporţia sa orizontală şi suprafeţele rotunjite, având totodată un aspect foarte dinamic. Este clar o maşină menită pentru şofer, iar pentru confortul pasagerului din dreapta a fost integrat în consola centrală un mâner de prindere”.

Premiul i-a fost înmânat lui Adrian Hallmark, Global Brand Director Jaguar, în cadrul Salonului Auto de la New York.  „F-Type reprezintă primul model sport, lansat în ultimii 50 de ani, care înglobează complet ADN-ul Jaguar. Arhitectura şi tehnologia maşinii se ridică la cele mai înalte standarde şi sunt ambalate într-un design legendar şi progresiv, ce nu putea defini decât un Jaguar – „Callum nefiltrat”, aşa cum îl numim noi intern. Este la fel de dinamic şi rafinat precum orice model sport Jaguar şi este o propunere unică din perspectiva preţului şi a performanţei. Această combinaţie de factori a inspirat, în mod evident, juraţii şi suntem onoraţi şi încântaţi să primim această distincţie”, a declarat Hallmark.

În România, noul Jaguar F-Type va fi lansat în luna mai 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide