Jeep a pierdut „câteva sute” de maşini în Australia, într-un scandal de zeci de milioane de dolari

Autor: Iulian Dnistran 26 iun. 2015 Știri auto

Fiat Chrysler Automobiles, compania condusă de italianul Sergio Marchionne, are o problemă serioasă în Australia. Potrivit presei continentale, doi dintre foştii directori regionali ai companiei cârmuite de Marchionne ar fi cheltuit zeci de milioane de dolari (australieni sau americani, de oricare ar fi, tot zeci de milioane sunt) pe tot felul de evenimente, petreceri şi materiale promoţionale care nu au avut nici un efect benefic pentru compania la care lucrau.

Una dintre găselniţele celor doi foşti directori (Clyde Campbell şi Veronica Johns sunt numele lor, în cazul în care te întrebai) a fost să găsească aşa-numiţi ambasadori de brand (sportivi, vedete sau alte persoane publice) cărora să le dea câte o maşină din partea casei. E o practică destul de întâlnită în lumea auto (Porsche o are pe Maria Sharapova, de exemplu), însă Jeep Australia a reuşit performanţa de a împrumuta sute de maşini, deşi – oficial – FCA nu are un program de ambasadori de brand în Australia.

Cam asta făceau „ambasadorii de brand” cu maşinile primite de la Jeep Australia. Foto: Jesinta Campbell/Instagram

Evident, e o problemă că s-a cheltuit o grămadă de bani pe acele maşini, deşi nu ar fi trebuit să se întâmple asta, însă există o problemă şi mai mare: maşinile nu se mai găsesc, se pare. „Toată lumea primea maşini. Sunt sute de maşini care lipsesc şi despre care nimeni nu ştie nimic”, a declarat o sursă din FCA pentru Herald Sun.

Pe lângă sutele de maşini de împrumut date vedetelor şi cunoscuţilor, cei doi foşti directori au cheltuit zeci de milioane de dolari pe site-uri pe care nu le-a mai făcut nimeni, yachturi, călătorii în destinaţii exotice şi tot felul de contracte cu firme care au legături directe cu cei doi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide