Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a demisionat din funcţie

Autor: Iulian Dnistran 10 sept. 2014 Știri auto

Preşedintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, va părăsi funcţia pe care a ocupat-o vreme de 23 de ani, scrie BBC Sport. Anunţul vine după un sezon dezamăgitor în Formula 1 pentru Scuderia Ferrari, dar şi după câteva neînţelegeri cu Sergio Marchionne, directorul executiv al companiei-mamă Fiat.

„Acesta este sfârşitul unei ere care a durat aproape 23 de ani minunaţi şi de neuitat. A fost un privilegiu extraordinar”, a spus Di Montezemolo.

Italianul care a transformat Ferrari dintr-un nume aflat la marginea prăpastiei într-una dintre cele mai profitabile şi exclusiviste mărci auto din lume va părăsi funcţia de preşedinte pe 13 octombrie 2014. Locul lui va fi luat chiar de Sergio Marchionne, omul care încearcă să construiască unul dintre cele mai importante companii auto la nivel mondial.

Marchionne (stânga) şi Di Montezemolo (dreapta)

Săptămâna trecută, zvonurile referitoare la posibila demisie a lui Luca di Montezemolo au fost anulate chiar de el însuşi, care a spus că aceste discuţii sunt premature şi că el are un contract de trei ani la Ferrari. Însă nu a durat foarte mult până când Marchionne l-a contrazis pe cel care a condus compania italiană vreme de 23 de ani, spunând că „suntem prieteni buni, dar declaraţiile sale… acestea sunt lucruri pe care eu nu le-aş fi spus”.

Totodată, directorul executiv al grupului Fiat-Chrysler a criticat performanţele dezamăgitoare ale echipei de Formula 1 Ferrari, spunând că obţinerea de victorii în Marele Circ „nu este negociabilă”.

Luca di Montezemolo, în vârstă de 67 de ani, a devenit asistentul legendarului Enzo Ferrari în anii ’70, iar în 1991 a devenit preşedintele companiei al cărui simbol este căluţul cabrat. La începutul mandatului său, echipa de Formula 1 Ferrari nu mai câştigase un campionat mondial de opt ani de zile. După venirea lui Michael Schumacher în echipă, lucrurile au început să se schimbe, iar Ferrari a dominat scena Marelui Circ vreme de şase ani – între 1999 şi 2004 –, obţinând şase titluri consecutive la constructori. Au mai urmat apoi două titluri alături de Kimi Räikkönen şi Felipe Massa, în 2007 şi 2008, dar de atunci şi până acum Ferrari nu a mai obţinut nici un titlu mondial în Formula 1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide