Making of ”Die Hard 5”: filmul cu cele mai multe maşini distruse în scenele de acţiune?

Autor: Oraan Mărculescu 22 feb. 2013 Știri auto
Making of ”Die Hard 5”: filmul cu cele mai multe maşini distruse în scenele de acţiune?

Noul film din seria ”Die Hard” cu Bruce Willys se numeşte ”A Good Day to Die Hard”, dar ar merita un alt titlu: ”A Good Day to Crash Hard”, pentru că poate intra în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de maşini distruse în scenele de acţiune.

Producătorii spun că au folosit un număr de 650 de maşini în cascadoriile care nu te lasă să respiri nici un minut pe toată durata filmului, din care 132 au ajuns în stadiul de ”daună totală” (şi normal, dacă ne gândim la exploziile în care au fost implicate…)

Factura plătită de producători pentru maşinile distruse în ”Die Hard 5” ar depăşi 11 milioane de dolari – dar asta doar dacă ne gândim la valoarea de showroom a maşinilor, deoarece, în practică, majoritatea vehiculelor au fost furnizate de constructorii auto, în cadrul unor contracte de imagine.

Iar constructorul cu cele mai multe maşini care apar în film este Mercedes-Benz, acesta fiind, de altfel, şi furnizorul maşinilor de asistenţă pe platourile de filmare. Nu se ştie, pentru moment, la ce valoare se ridică toate maşinile Mercedes-Benz distruse în film (dintre care multe G-Class-uri), dar se estimează că vorbim de multe milioane de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide