Marca Lancia va vinde un singur model, doar în Italia

Autor: Iulian Dnistran 15 ian. 2014 Știri auto

Marca Lancia se va vinde doar în Italia şi va avea în gamă un singur model – Ypsilon. Declaraţia a fost făcută de Sergio Marchionne, şeful grupurilor Fiat şi Chrysler, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica. Astfel, numele Lancia, care a rezonat în lumea auto vreme de 107 ani, va fi redusă la tăcere aproape definitiv.

Aceasta este singura maşină pe care Lancia o va vinde în viitorul apropiat. Doar în Italia

Marchionne a mai spus că marca Fiat se va poziţiona în partea de sus a pieţei de volum cu ajutorul familiilor de modele Panda şi 500, în vreme ce marca Alfa Romeo va renunţa la motoarele de origine Fiat. El nu a menţionat, însă, când se vor întâmpla toate acestea, dar cu siguranţă răspunsul este „în curând”.

Lancia a fost fondată în anul 1906 şi a devenit renumită în lumea întreagă după ce a dominat scena raliurilor cu ajutorul modelelor Delta, 037 şi Stratos.

Aşa arată o Lancia adevărată

În România, Lancia vinde, momentan, modelele Ypsilon, Delta şi Thema. În vreme ce Ypsilon şi Delta mai au, încă, un oarecare aer italian, Thema nu e altceva decât un Chrysler 300 cu siglă Lancia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide