Mercedes-Benz Vito câştigă Arctic Van Test

Chiar şi în condiţii de ninsoare şi la temperaturi extrem de scăzute, noul Mercedes-Benz Vito a fost capabil să îşi demonstreze rezistenţa şi să se facă remarcat printre concurenţi. Ca şi în anul precedent, la invitaţia revistei auto finlandeze "Auto, tekniikka ja kuljetus", redactori-şefi din Finlanda, Suedia şi Norvegia au testat van-uri de până la trei tone.

Mercedes-Benz Vito câştigă Arctic Van Test Mercedes-Benz Vito câştigă Arctic Van Test

Numeroasele criterii au fost divizate în categorii familiareprecum manevrabilitatea, consumul de combustibil, capacitatea deîncărcare şi performanţa, plus aspectele relevante pentru zonelereci, de exemplu pornirea la rece, încălzirea şi dezgheţareaparbrizului şi a oglinzilor.

La final, noul Mercedes-Benz Vito 116 CDI a obţinut cel mai marepunctaj şi a câştigat titlul. Succesul a fost susţinut şi decaracteristicile cu care a fost prevăzută noua generaţie deautovehicule, din septembrie 2010.

Motorul este complet nou, foarte economic şi ecologic şiimpresionează prin rafinament datorită arborilor de echilibrare.Noua transmisie ECO Gear în şase trepte are o rată amplă deschimbare a treptelor, iar dinamica şi manevrabilitatea nouluiMercedes-Benz Vito sunt susţinute de tracţiunea pe spate. În plus,noul Vito a beneficiat şi de o suspensie complet reproiectată şiconfigurată optim.

Ergonomia, confortul sporit şi atmosfera mai plăcută sunt câtevadintre aspectele definitorii ale interiorului noului Vito. Fie căeste vorba despre butoanele din partea superioară a consoleicentrale sau despre consola opţională modificată de pe plafon -Vito este mai funcţional ca niciodată.

Există de asemenea şi numeroase elemente de noutate în ceea cepriveşte exteriorul modelului Mercedes-Benz Vito. Noile faruriîncadrează grila radiatorului, cu luminile diurne, care au propriasursă de lumină şi proiectoarele de ceaţă integrate încaroserie.
Datorită tuturor atributelor sale, noul Vito a reuşit să îiconvingă pe cei care l-au testat şi să le demonstreze căfiabilitatea şi robusteţea sunt fireşti şi în condiţii extreme deiarnă.