Ministrul Mediului: cumpărătorii români implicaţi în scandalul Volkswagen nu vor plăti nimic

Autor: Iulian Dnistran 01 oct. 2015 Știri auto
Ministrul Mediului: cumpărătorii români implicaţi în scandalul Volkswagen nu vor plăti nimic

Autorităţile din România spun că oamenii care au cumpărat maşini implicate în scandalul Dieselgate nu vor avea nimic de plată în urma reclasificării motoarelor diesel cu probleme, scrie Ziarul Financiar.

„Nici un căteţean român nu va plăti diferenţa taxei de mediu pentru că nu a avut nicio vină. Ne vom îndrepta asupra producătorului sau reprezentantului de drept Volkswagen în România. (…) Fiecare cumpărător de maşină a fost de bună credinţă. Nu este normal ca persoana respectivă să plătească din nou taxe pe mediu. După ce vom afla la ce normă de poluare au fost produse maşinile vom calcula diferenţa pentru taxa de mediu şi vom stabili cum ne vom îndrepta împotriva producătorului. Diferenţa de taxă de mediu va fi recuperată doar de la producător şi nu de la populaţie”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a afirmat că aşteaptă date de la Ministerul german al Transporturilor şi de la Volkswagen, după ce constructorul german a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele în materie de emisii, şi a precizat că în România au fost eliberate cărţi de identitate pentru 105.000 autovehicule Volkswagen, dintre care 56.000 noi.

Citeşte mai departe pe Ziarul Financiar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide