Nismo devine oficial divizia sportivă Nissan

Autor: Oraan Mărculescu 28 feb. 2013 Știri auto

Cei de la Nissan sunt activi de multă vreme în motorsport, iar maşinile lor sport de stradă sunt foarte competitive, având fan-cluburi puternice. Totuşi, până acum mărcii japoneze îi lipsea un sub-brand dedicat performanţei.

Carlos Ghosn, boss-ul alianţei Renault-Nissan, a anunţat recent că lucrurile se vor schimba radical. Şi asta deoarece noua divizie sport a lui Nissan devine Nismo – care era considerat până acum un fel de tuner de casă, având o notorietate foarte scăzută faţă de diviziile sport ale altor mărci.

Prin acest pas, cei de la Nissan anunţă şi un plan mult mai ambiţios, atât în domeniul motorsportului, cât şi în cel al maşinilor performante de stradă.

Astfel, Nismo preia controlul operaţiunilor Nissan în lumea motorsportului, de la cursele japoneze SuperGT până la SupercarV8 din Australia. Însă mult mai important şi mai interesant pentru pasionaţii sporturilor cu motor este anunţul oficial al japonezilor privind reîntoarcerea triumfală la LeMans.

Acest lucru se va întâmpla în 2014, când Nismo va participa la cursa de 24 de ore de la LeMans în categoria ”Garage System 56” (dedicată maşinilor experimentale) cu un vehicul având propulsie electrică neconvenţională. Se vehiculează ideea unui sistem de propulsie pe bază de hidrogen, dată fiind şi recentul parteneriat cu Daimler pentru tehnologia fuel-cell.

Ulterior, Nismo va debuta oficial în LMP1 cu o maşină concepută integral de inginerii japonezi, un pas logic după tatonarea terenului cu proiectul DeltaWing, unde Nissan a fost furnizorul grupului motopropulsor.

Din punct de vedere al maşinilor de stradă, cel mai important lucru va fi lansarea în 2014 a celei mai puternice versiuni NIssan GT-R Nismo, care va fi cea mai sportivă şi evoluată maşină de stradă construită vreodată de Nissan. Totodată, se pare că GT-R Nismo va fi ”cântecul de lebădă” al actualei generaţii.

În paralel, Nismo se va ocupa şi de o linie întreagă de accesorii de firmă pentru toate modelele Nissan, dedicate celor care vor să dea o tuşă cât mai sportivă maşinilor lor. Cu alte cuvinte, în viitorul apropiat Nissan urmează să fie mult mai vizibil în lumea auto datorită noii divizii sport Nismo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide