Noua generaţie BMW Seria 5 va debuta în 2017. Mercedes-Benz E-class va avea un adversar puternic | GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 15 iul. 2016 Știri auto

 


Potrivit celor mai recente rapoarte, noua generaţie BMW Seria 5 G30 va fi lansată oficial la începutul anului, la Salonul Auto de la Detroit. Acest lucru infirmă zvonurile care spuneau că va apărea anul acesta la Salonul Auto de la Paris, anunţă Carscoop.com.

BMW susţine că noua Serie 5 va debuta online în doar câteva săptămâni, înainte de Salonul Auto de la Paris, insă toată atenţia se va concentra atunci spre debutul mondial al lui BMW X2.

Noul model va utiliza platforma CLAR a firmei germane, programată pe viitor să fie folosită şi pentru Seriile 3, 6 şi 7. Această platformă este construită dintr-un amestec de aluminiu, fibră de carbon şi oţel de înaltă rezistenţă, şi va trebui să fie cu aproximativ 80 kg mai uşoară faţă de modelul actual.

Scăderea din greutatea totală a maşinii se va face şi prin folosirea fibrei de carbon la fabricarea altor componente, noua maşină urmând să cântărească cu aproximativ 100 de kg mai puţin decât modelul actual. 

Pentru a ajuta la lupta cu rivalul Mercedes-Benz E-class, Seria 5 G30 va împrumuta o serie de tehnologii de varf de gama ale Seriei 7. Acest lucru va include faruri cu laser, control prin gesturi, şi, cel mai important, funcţiile de conducere autonome vor fi chiar mai avansate decât cele ale Seriei 7.

Se speculează că puterea va veni de la un motor turbo diesel de 3.0 litri cu patru cilindri, şi un V8 supraalimentat pe benzina de 2.0 litri, iar din lista de propulsoare nu putea să lipsească şi un model hibrid.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide