Noul Kia ProCeed a fost dezvăluit la Barcelona – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 13 sept. 2018 Știri auto

Noul Kia ProCeed a fost dezvăluit astăzi la Barcelona, înainte de premiera sa publică de la Salonul Auto de la Paris 2018. Modelul va apărea pe piaţa din Europa la începutul lui 2019. 

ProCeed îmbină spiritul atletic al celei de a doua generaţii a hatchback-ului pro_cee’d, cu un design de tip shooting brake. Are o lungime de 4,605 mm, o înălţime de 1,422 mm, un ampatament de 2,650 mm şi o garda la sol de 135 mm, modelul fiind construit pe platformă ‘K2’. De asemenea, acesta este prevăzut cu suspensii independente în dotarea standard.

Modelul ProCeed este propulsat de o gamă largă de motoare turbo de mare eficienţă care oferă o acceleraţie imediată şi o plajă largă a cuplului motorului.

Modelul ProCeed GT Line este disponibil în trei variante de motoare. Motoarele pe benzină includ popularul motor Kia de 1.0 litri T-GDi (turbo cu injecţie directă pe benzină), ce produce 120 CP şi un cuplu de 172 Nm. Cel mai puternic motor pentru modelele GT Line este noua unitate ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi , care produce 140 CP. Supra-alimentarea motorului asigură un cuplu de 242 Nm valabil pe o plajă de turaţii cuprinsă între 1,500 – 3,200 rpm, cu un răspuns rapid într-o gamă largă de condiţii de rulare.

Ambele motoare sunt prevăzute cu un filtru de particule pentru a reduce emisiile, încadrându-se astfel în standardele solicitate de norma de poluare Euro 6d TEMP. Ambele motoare oferă standard o transmisie manuală cu şase trepte, în timp ce motorul de 1.4 litri T-GDi este disponibil şi cu transmisia Kia cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteză 7DCT.

Cumpărătorii pot opta şi pentru noul motor ‘Smartstream’ diesel de 1.6 litri CRDi (common-rail direct injection). Livrând o putere de 136 CP, noul motor Smartstream de 1.6 litri poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte sau la transmisia cu dublu ambreiaj şi şapte trepte de viteză. 

În completarea celor şase airbag-uri din dotarea standard, sunt disponibile tehnologii avansate de asistenţă a şoferului şi pasagerilor. Tehnologiile standard de siguranţă vor include High Beam Assist, sistemul de monitorizare şi avertizare a atenţiei şoferului (Driver Attention Warning), sistemul de păstrare a benzii de rulare (Lane Keeping Assist) cu sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-Avoidance Assist).

Alte tehnologii disponibile includ sistemul Smart Cruise Control cu tehnologia Stop & Go, sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind Spot Collision Warning), sistemul de avertizare pericol coliziune la mersul cu spatele (Rear Cross-Traffic Collision Warning), sistemul inteligent de asistare la parcare (Smart Parking Assist) şi sistemul de recunoaştere a pietonilor cu avertizare haptică în volan.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide