Noul lanţ de benzinării care apare în România este atât de mare încât ar putea acapara piaţa

Autor: Marius Vişan acum 5 ani Știri

 


Paul Pop, fost director la Lukoil şi Rompetrol, intenţionează să creeze o reţea de distribuţie de carburanţi pornind de la staţiile deţinute de benzinarii independenţi, scrie Digi24.ro.

În condiţiile în care micii benzinari pierd tot mai mult teren în faţa marilor companii din România, Paul Pop propune aşa numitul proiect Synergy, care constă în crearea unei reţele româneşti de benzinării, cu brand propriu şi strategie bine definită pe piaţă, în care să intre benzinării independente.

„Proiectul Synergy va reprezenta o reţea naţională de benzinării cu şi în sprijinul benzinarilor independenţi, o reţea coordonată, conectată şi interactivă, menită să aducă plus valoare tuturor membrilor ei. Synergy va fi o reţea de benzinării independente, prezentă pe toate drumurile naţionale şi în oraşele din România, care va vinde carburanţi de aceeaşi calitate cu a marilor producători de benzine şi motorine şi va asigura servicii la nivel de reţea“, se arată într-o prezentare a proiectului, publicată de Digi24.ro.

Paul Pop vizează atragerea în cadrul proiectului a benzinăriilor numite „white station“, categorie în care intră staţiile private neafiliate şi fără brand. 

„În România, există aproximativ 2.000 de staţii de distribuţie, din care circa 600 de staţii sunt white station“, se arată în prezentare.

Paul Pop deţine în prezent compania de distribuţie de produse petroliere Rottco, iar în cadrul proiectul propus compania sa va avea în noua reţea naţională de staţii de carburanţi, rolul de „integrator, coordonator  al reţelei benzinăriilor particulare care vor adera la proiect; iniţiator, promotor şi susţinător de proiecte ale membrilor reţelei; finanţator în parte a integrarii specifice retelelor; gestionar al flotelor şi altor servicii specifice reţelelor“ şi „prestator de servicii de mentenanţă, acces la flote, intercomunicare pentru membrii reţelei“.
Comentarii
Inchide