Noul Mercedes-Benz V-Class: primele imagini şi informaţii oficiale

Autor: Iulian Dnistran 31 ian. 2014 Prezentări

Noul Mercedes-Benz V-Class a fost dezvăluit de oficialii companiei germane în cadrul unui eveniment desfăşurat în Munchen. Monovolumul va înlocui actualul Viano în gama de modele Mercedes-Benz şi va încerca să îi atragă pe clienţii de R-Class, model care a fost scos de la vânzare în Europa în 2013.

Noul V-Class readuce în lumea auto un nume care a apărut pentru prima dată în curtea Mercedes-Benz în anul 1996, odată cu modelul W638, şi plusează cu un interior suprinzător de luxos pentru lumea monovolumelor şi a vehiculelor comerciale.

Starship Enterprise pentru familie sau afaceri

Planşa de bord continuă direcţia de design interior aplicată pentru prima dată pe noul Mercedes-Benz S-Class. Astfel, avem o tabletă nedetaşabilă amplasată între gurile de ventilaţie centrale, deasupra butoanelor pentru sistemul multimedia şi a selectorului cutiei de viteze. Panoul de bord preia modul de amplasare a instrumentelor de la A-Class şi CLA, cu două cadrane clasice despărţite de un display color, în vreme ce volanul e preluat de la noul C-Class.

În echipare standard, noul V-Class vine cu şase fotolii individuale aşezate pe trei rânduri (2+2+2), cu opţiunea unei configuraţii 2+3+3, care ridică numărul maxim de locuri la opt.

Cui nu i-ar plăcea să călătorească aşa?

La lansare, Mercedes-Benz V-Class va fi disponibil cu o selecţie de trei motorizări, toate diesel şi toate bazate pe o unitate de 2,1 litri. În varianta V200 CDI, propulsorul produce 136 CP şi 330 Nm, în varianta V220 CDI vine cu 163 CP şi 380, iar în varianta de top V250 BlueTEC, ajunge să dezvolte 190 CP şi 440 Nm.

Modelele V200 CDI şi V220 CDI primesc în standard o cutie de viteze manuală cu şase trepte, în vreme ce versiunea V250 BlueTec vine la pachet cu cutia automată 7G-Tronic Plus, care oferă posibilitatea schimbării treptelor prin intermediul clapetelor amplasate pe volan.

Noul Mercedes-Benz V-Class va fi produs în Spania şi va ajunge la dealeri începând cu luna mai 2014, după ce va fi prezentat publicului de la Salonul Auto Geneva 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide