Oameni şi maşini: Cum e să deţii un BMW 3.0 CS

Autor: Tudor Rus 16 apr. 2013 Știri auto

Echipa Petrolicious a avut ocazia să stea de vorbă cu John Tolle, fericitul proprietar al unui BMW 3.0 CS, nume de cod E9. Deşi platforma s-a dovedit de-a lungul timpului un compromis de succes în lumea motorsport, nici modelele de stradă nu erau străine termenului de performanţă.

Echipate cu motoare de 2.986 cmc şi 180 CP, modelele 3.0 CS au supravieţuit cu greu trecerii timpului. Onoarea le este însă salvată de modelul deţinut de John, aflat într-o stare excelentă de funcţionare şi întreţinut cu sfinţenie de proprietar. Ca să vă faceţi o ideea, acesta  nu scoate niciodată maşina din garaj pe ploaie, zăpadă sau gheaţă: „o conduc doar când vremea cooperează”.

Mai mult, John conduce periodic pe distanţe mari, de peste 1.500 km şi declară că „maşina se conduce minunat”. Restaurearea a fost un proces migălos, însă rezultatul se traduce printr-un interior tapisat cu piele Connolly, un motor de 3,5 l şi o transmisie manuală cu cinci rapoarte (modelele originale erau dotate cu transmisii manuale în patru rapoarte).

Mai sus aveţi la dispoziţie o selecţie de imagini cu un model superb, mereu tânăr: BMW 3.0 CS

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide