Oameni şi maşini: Rarităţi BMW – modelele Alpina

Autor: Tudor Rus 17 ian. 2013 Știri auto
Oameni şi maşini: Rarităţi BMW – modelele Alpina

Neavizaţii ar crede că sticker-ul ALPINA de pe spoilerul faţă este doar o reclamă, însă nu e deloc aşa. Alpina este numele unui constructor bavarez de automobile care lucrează îndeaproape cu BMW pentru a ridica standardele procesului de producţie. Însă marca are trăsăturile sale proprii.

În general, ştii că ai de-a face cu o Alpina la vederea jantelor de aliaj de 20 de inci, a vopselii albastre „Alpina Blue” şi a interiorului luxos. Bineînţeles că există excepţii, însă unele extrem de rare. Este vorba despre un model Alpina B10 3.5 Coupe bazat pe modelul BMW E24 şi înzestrat cu nici mai mult nici mai puţin de 245 CP care o duc de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde.

Trebuie menţionat că doar 44 de asemenea exemplare au fost fabricate, dintre care au mai supravieţuit 14, doar una putând fi găsită în emisfera vestică. Surata sa, Alpina B7S Turbo este bazată pe BMW E12 528i şi la vremea ai a fost cel mai rapid sedan din lume. Doar 60 de exmeplare au fost produse, iar cei 330 CP o propulsau rapid până la viteza maximă de 262 km/h

Dar vorbele sunt de prisos atunci când toate aceste pot fi ilustrate cu ajutorul materialului VIDEO de mai jos. Vizionare plăcută!

BMW Alpinas from Petrolicious on Vimeo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide