Opel Adam S îl provoacă la luptă pe italianul Fiat 500 Abarth

Autor: Iulian Dnistran 04 mart. 2014 Prezentări

Opel Adam S, adică cea mai puternică versiune a citadinei germane Opel Adam, a debutat la Salonul Auto Geneva 2014 cu gânduri măreţe – să câştige lupta cu italianul pus pe şotii Fiat 500 Abarth.

Echipat cu un motor turbo pe benzină de 1,4 litri ce dezvoltă 150 CP şi 220 Nm, neamţul are cu ce să se laude. Toată puterea merge către roţile din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte.

I se zice „racheta de buzunar din Rüsselsheim

Mai mult, pachetul include şi frâne împrumutate de la divizia OPC, cu discuri de 16 inci pe faţă şi 15 inci pe spate, un şasiu gândit pentru sportivitate, o direcţie mai rapidă (era şi timpul!) şi câteva soluţii de scădere a greutăţii.

În comparaţie, Fiat 500 Abarth vine tot cu un motor pe benzină de 1,4 litri, însă produce doar 135 CP şi 206 Nm. Sigur, există şi opţiunea Essesse, care urcă puterea până la 160 CP, dar asta nu înseamnă că Opel Adam S se face de ruşine.

Mmm, groovy, baby!

La exterior, germanul primeşte jante de 18 inci şi o „fustă” micuţă sub bara de protecţie faţă, în vreme ce interiorul vine cu scaune sport Recaro îmbrăcate în piele.

Una peste alta, se anunţă un an interesant în categoria maşinilor de oraş sportive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide