Preţurile în România pentru noua Toyota Auris

Autor: Iulian Dnistran 20 feb. 2013 Știri auto

A doua generaţie a hatchbackului japonez Toyota Auris este disponibilă în România în trei variante de echipare – Terra, Luna şi Sol –, cu preţuri care încep de la 15.971 de euro cu TVA inclus pentru varianta de bază Terra cu motor pe benzină de 1,33 litri şi cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Toyota oferă, însă, o promoţie de lansare pentru noul Auris, denumită OPTIMO, care scade preţul de pornire la 14.508 euro cu TVA inclus.

Varianta de bază Terra vine cu echipamente standard precum aer condiţionat cu reglare automată, scaune faţă încălzite, scaun şofer cu suport lombar reglabil electric, radio CD & MP3 cu patru difuzoare, geamuri electrice faţă, lumini de zi cu LED-uri şi oglinzi exterioare cu reglare electrică.

Mai mult, tot în echiparea de bază, noua Toyota Auris vine cu nu mai puţin de nouă airbaguri şi ABS cu sistem de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), asistenţă la frânare (BA), control al stabilităţii (VSC), control al tracţiunii (TRC), asistenţă la pornirea în rampă (HAC) şi funcţie de semnalizare a frânării de urgenţă.

Al doilea nivel de echipare, Luna, vine cu plusuri precum sistem multimedia Toyota Touch cu ecran tactil de 6,1 inci, cameră video pentru mersul înapoi şi conectivitate Bluetooth, volan îmbrăcat în piele, proiectoare de ceaţă cu ornament cromat şi geamuri electrice faţă-spate.

Varianta de top, Sol, primeşte oglinzi exterioare pliabile electric, jante din aliaj de 16 inci, tapiţerie mixtă din piele şi stofă, sistem de asistenţă la parcare (SIPA) şi sistem cruise control.

În timp ce modelele cu motoare pe benzină şi diesel vor fi disponibile în toate cele trei variante de echipare, modelul cu sistem de propulsie hibridă va putea fi cumpărat doar în echipările Luna şi Sol.

Noua Toyota Auris este disponibilă în România cu o selecţie de patru motoare, două pe benzină şi două diesel, precum şi cu un sistem de propulsie hibridă HSD.

Cel mai mic motor pe benzină are o capacitate de 1,33 litri, dezvoltă 99 CP şi este disponibil doar cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Al doilea motor pe benzină are 1,6 litri şi dezvoltă 132 CP. Acest propulsor poate fi cuplat fie la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, fie la o cutie automată cu şase trepte MultiDrive S.

Cele două motoare diesel sunt reprezentate de un propulsor de 1,4 litri şi de unul de 2,0 litri. Motorul de 1,4 litri dezvoltă 90 CP şi poate fi cuplat la o cutie manuală cu şase trepte şi ambreiaj controlat electronic, în timp ce propulsorul de 2,0 litri dezvoltă 124 CP şi vine cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Varianta cu sistem de propulsie hibridă combină un motor pe benzină de 1,8 litri care dezvoltă 99 CP cu un motor electric care dezvoltă 60 kW.

Preţurile de listă pentru Toyota Auris Hybrid încep de la 22.001 euro cu TVA inclus, în timp ce promoţia de lansare OPTIMO scade preţul de pornire la 20.538 euro cu TVA inclus.

Preţurile pentru noua Toyota Auris în România:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide