Prima schiţă cu Mercedes Benz A-Class apare pe internet

Micul Mercedes Benz Clasa A va renunţa la ideea de platformă tip sandwich şi va deveni o maşină mai convenţională, pentru a rivaliza în mod direct cu BMW Seria 1. Iată prima schiţă oficială a viitorului Mercedes Benz A-Class.

Prima schiţă cu Mercedes Benz A-Class apare pe internet Prima schiţă cu Mercedes Benz A-Class apare pe internet

Despre Mercedes Benz A-Class putem spune că afost un pas curajos pentru germani, dar, după douăgeneraţii, oficialii au ajuns la concluzia că numele poate rămâne,dar conceptul maşinii trebuie schimbat. Prin urmare, la revederestructură tip sandwich a caroseriei şi un caracter practicimpresionant pentru mini-monovolumul de 3,8 metri.

Noua generaţie Mercedes Benz A-Class va reprezenta oreîntoarcere la un stil mai convenţional, urmând a fi unmodel de clasă compactă menit a rivaliza în mod direct cu viitorulBMW Seria 1. Din informaţiile de până acum, maşina va fiprefigurată de un concept de hatchback în 3 uşi, care va apărea laSalonul Auto Shanghai 2011.

Cei de la Mercedes Benz chiar au dat publicităţii primaschiţă oficială cu această maşină, care nu face altcevadecât să ne stârnească interesul pentru noua familie din gamaconstructorului german. Sunt evidente liniile inspirate deconceptul Mercedes Benz F800, precum şi faptul că targetul vafi în mod clar publicul tânăr.

Ultimele zvonuri afirmă că micul A-Class va beneficia şide o versiune semnată AMG, cu un motor turbo de 2,0 litri şi 325CP - probabil în ideea de a oferi un concurent pe măsurăbombei BMW Seria 1 M. Mai multe detalii, însă, despre noul MercedesBenz A-Class vom afla în următoarele luni.