RAR spune majorarea taxelor de service nu va scumpi manopera

Autor: Gabriel Botezatu 02 nov. 2011 Știri auto
RAR spune majorarea taxelor de service nu va scumpi manopera

Potrivit Mediafax, RAR susţine că majorarea taxelor pentru acordarea autorizaţiei anuale a atelierelor auto, în funcţie de activităţile prestate şi numărul de mărci reprezentate, nu ar trebui să influenţeze costul manoperei, autoritatea considerând nesemnificativă valoarea taxelor aplicate.

Începând cu 1 octombrie, a intrat în vigoare decizia conform căreia atelierele auto vor plăti taxele anuale de autorizare aferente numărului lucrărilor prestate şi al mărcilor reprezentate, pentru fiecare în parte. Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a declarat pentru Mediafax căfirmele din domeniu ar putea fi nevoite să crească preţul manoperei în urma deciziei RAR.

În replică, Reprezentanţii RAR afirmă că lipsa costurilor diferenţiate pe număr de mărci a dus la apariţia unor efecte negative, incompatibile cu realitatea din piaţă: „Au apărut service-uri auto cu 2-3 angajaţi care doresc să desfăşoare activităţi diversificate pentru 15 şi chiar 20 de mărci. Tot piaţa este cea care a demonstrat că service-urile autorizate şi de către producătorii vehiculelor au investit mai mult şi mai eficient în logistică, personal, dispozitive, spaţii şi condiţii de muncă mai bune.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide