Retuşuri uşoare pentru Mazda6 şi pentru Mazda CX-5

Autor: Andrei Ştirbu 20 nov. 2014 Știri auto

În cadrul salonului auto de la Los Angeles – unde au prezentat noul CX-3 – Mazda a prezentat publicului larg şi noutăţile de care se bucură două dintre modelele deja existente în gamă, Mazda6 şi CX-5. În cele ce urmează vom enumera îmbunătăţirile subtile pe care antemenţionatele le-au primit. 

Mazda6 – „Revelaţii de senzaţie”

Din fericire, designul modelului de clasă medie Mazda6 a făcut ca aceasta să fie la fel de atrăgătoare ca atunci când am văzut-o pentru prima dată, acum doi ani. Grila faţă a suferit mici modificări, în timp ce farurile şi blocurile optice spate au îmbrăţişat tehnologia LED. Faceliftul a adus cu el jante de 19 inci mai închise la culoare şi două nuanţe pentru caroserie, Sonic Silver Metallic şi Titanium Flash Mica. Întreabă-ne pe noi şi îţi vom spune că nimic nu bate roşul Soul pe care l-am văzut la debutul modelului.

La interior, Mazda6 a adoptat dispunerea elementelor în stilul rivalilor premium, cu ecranul „anexat” bordului. Acesta rulează acum noul sistem de conectivitate Mazda Connect. Levierul frânei de mână a dispărut, fiind înlocuit cu o clapetă din plastic – Mazda6 este primul model al producătorului nipon care să adopte frâna de mână electronică. La capitolul antifonare modelul primeşte, de asemenea, îmbunătăţiri, promiţând acum călătorii mai confortabile ca niciodată. 

În termeni de siguranţă, tehnologiile i-Activsense se folosesc de radare şi de senzori pentru a depista riscurile, pentru a evita coliziunile şi pentru a diminua pe cât posibil un impact iminent.

Mazda CX-5 – „Dynamic-san”

SUV-ul compact primeşte şi el câteva restilizări ale părţii frontale, farurile şi grila fiind elementele vizate. Jantele de 19 inci şi nuanţele caroseriei menţionate mai sus vor fi disponibile şi pe CX-5. 

Interiorul a primit materiale cu o mai bună calitate, împreună cu scaune faţă şi inserţii noi. Frâna de mână electronică este disponibilă şi aici, împreună cu sistemul de infotainment Mazda Connect. Ca şi în cazul modelului Mazda6, şi CX-5 primeşte o mai bună antifonare.

Aceste modificări sunt deocamdată disponibile în Statele Unite ale Americii, urmând a fi adoptate în Europa (implicit la noi în ţară) în cursul anului viitor. Ulterior vor fi făcute publice şi listele de motorizări disponibile pe Bătrânul Continent.

Până atunci, te lăsăm cu galeria foto cuprinzătoare de mai sus, cu menţiunea că aşteptăm să ne spui cum ţi se par noile modele restilizate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide