Sibiu Rally Challenge te provoacă să cucereşti Transfăgărăşanul

Autor: Tudor Rus 09 sept. 2014 Știri auto

În lipsa unui Raliu al Sibiului în 2014, pasionaţii de motorsport vor avea parte de Sibiu Rally Challenge, eveniment a cărui primă ediţie se va desfăşura în perioada 9-12 octombrie. Acesta va reuni piloţi de top, maşini de competiţie, maşini istorice şi personalităţi din industria auto.

Festivalul va bifa puncte de interes deja cunoscute publicului sibian consumator de motorsport – Piaţa Mare, speciala Păltiniş (care va fi parcursă pe timp de noapte), circuitul de rally cross – dar va condimenta programul cu prezenţa Transfăgărăşanului printre probe.

„Sibiu Rally Challenge este o competiţie, dar în acelaşi timp şi un festival al sporturilor cu motor. Este un eveniment complet nou şi obiectivul nostru este să devină un reper în lumea sporturilor cu motor”, a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sibiu Rally Challenge debutează joi, 9 octombrie, zi dedicată recunoaşterilor şi instalării participanţilor în Piaţa Mare din Sibiu. Startul festiv este programat pentru vineri, 10 octombrie, moment ce va fi urmat de parada maşinilor pe străzile din centrul oraşului dar şi de primul test: speciala Păltiniş în nocturnă.

Ziua de sâmbătă, 11 octombrie, este destinată 100% provocării ridicate de proba de pe Transfăgărăşan, organizată pe partea dinspre Sibiu. „Transfăgărăşanul este, cu siguranţă, cea mai mare provocare de la Sibiu Rally Challenge. Va fi parcurs o dată în urcare şi o dată în coborâre şi sunt sigur că va fi un moment extraordinar atât pentru cei implicaţi, cât şi pentru spectatori”, a mai adăugat Itu.

Sibiu Rally Challenge îşi va lăsa cortina să cadă duminică, 12 octombrie, pe circuitul de rally cross, pe care cei mai buni piloţi se vor întrece cot la cot într-o acţiune similară cu renumita Cursă a Campionilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide