Statele Unite se laudă cu cel mai mic preţ la combustibil din ultimii patru ani

Autor: Andrei Ştirbu 27 aug. 2014 Știri auto
Statele Unite se laudă cu cel mai mic preţ la combustibil din ultimii patru ani

Şoferii din SUA care îşi pregătesc deja maşinile pentru călătorii de Ziua Muncii, care va avea loc în prima luni din septembrie, se vor bucura de cele mai mici preţuri la carburant din ultimii patru ani, potrivit Asociaţiei Americane de Automobile (AAA), citată de Orlando Business Journal.

„Producţia record de petrol pune presiune asupra preţurilor”, a explicat Mark Jenkins, purtător de cuvânt al AAA. Preţul unui baril de petrol a fost vineri de 93,65 de dolari, cu 3,70 de dolari mai puţin decât preţul de săptămâna trecută şi cel mai scăzut nivel din ianuarie.

Preţul mediu în Statele Unite pentru un galon de benzină fără plumb obişnuită este de 3,44 de dolari (adică un litru de benzină costă 0,91 dolari sau 3 lei).  Preţul unui galon este cu 15 cenţi mai puţin faţă de medie preţului din Ziua Muncii din 2013. Preţul mediu în Florida este cu 22 cenţi mai ieftin faţă de preţul din Ziua Muncii de anul trecut.

Comparaţi asta cu preţul benzinei de la noi, de peste 6 lei pe litru, din care mare parte sunt taxe şi accize impuse de stat, deşi salariul mediu în România este incomparabil mai mic decât cel din Statele Unite, şi veţi avea măcar un răspuns la întrebarea „de ce merg lucrurile atât de prost la noi”…

Citeşte în continuare pe Ziarul Financiar

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide