Straniile maşini levitante ale lui Renaud Marion. FOTOGALERIE

Autor: Adrian Mihălţianu 26 nov. 2014 Știri auto

Renaud Marion visa în anii 1980 că va avea, când va creşte mare, cel puţin o maşină zburătoare. Cum maşinile capabile să se ridice în siguranţă de la sol, dar să fie şi rentabile economic, s-au lăsat aşteptate, Renaud Marion a inventat el însuşi maşina zburătoare, ba chiar maşina capabilă să leviteze.

Şi a făcut-o în modul cel mai frumos cu putinţă, printr-o serie de fotografii retuşate în care maşini clasice şi uşor de recunoscut par că levitează în faţa unor clădiri din Geneva şi din alte locuri la fel de frumoase.

“Când eram copil, îmi imaginam că noul mileniu va aduce cu el maşini zburătoare, extratereştri care vor trăi împreună cu noi pe pământ, dar şi că vom fi capabili să călătorim în timp”, spune fotograful pentru Domusweb, un site dedicat designului de înaltă clasă.

„Ne-am fi îmbrăcat cu toţii în costume spaţiale şi am fi fost echipaţi cu pistoale cu laser. Acestea sunt visurile unui copil normal, cred… Sper, cel puţin”, a încheiat fotograful parizian. 

Seria sa intitulată Air Drive aduce în realitatea virtuală conceptul maşinii de mâine, aşa cum şi-o închipuia generaţia celor care au acum în jur de 40 de ani: maşini capabile să leviteze, într-o combinaţie formidabilă de clasic şi futurism.

Rezultatul este unul răvăşitor, dar visul rămâne încă vis. Cel puţin deocamdată. Apropo, ai recunoscut modelele?

Mai multe imagini regăsiţi în galeria foto şi pe site-ul artistului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide