Succes imens pentru Dacia Duster în lume: 1 milion de exemplare produse

Autor: Iulian Dnistran 14 apr. 2014 Știri auto

Dacia Duster a atins pragul magic de un milion de exemplare produse la nivel mondial, în doar patru ani de la lansare. Modelul cu numărul 1.000.000 a ieşit de pe linia de asamblare a fabricii Renault din Curitiba, Brazilia, şi a fost trimis către un client brazilian.

La sfârşitul lui 2013, Duster a primit un facelift binevenit

În cei patru ani de viaţă, Dacia Duster a ajuns să fie produs în cinci ţări (România, Brazilia, Columbia, Rusia şi India) şi va depăşi, foarte probabil în următorii ani, valoarea de două milioane.

Altfel spus, în mai puţin de zece ani, SUV-ul românesc va depăşi vânzările totale ale modelului Dacia Berlină, care, între 1969 şi 2004, a fost produs în mai puţin de două milioane de exemplare.

Ce vremuri… 35 de ani pentru (aproape) două milioane de maşini produse

Mai mult, vreme de doi ani, o echipă argentiniană a participat la legendarul Raliu Dakar cu o pereche de Dustere, iar la cea mai recentă participare (la începutul lui 2014) a reuşit un foarte bun loc 14. Sigur, maşinile care au participat la Dakar nu au mai avut foarte multe în comun cu un model de serie, dar au reuşit să ducă şi mai departe succesul SUV-ului compact construit şi la Mioveni.

În acest moment, cea mai importantă piaţă pentru Duster este Rusia, urmată de Franţa, Brazilia, India şi Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide