Taxa pentru podul de la Feteşti se va putea plăti şi prin SMS

Autor: Iulian Dnistran 24 apr. 2015 Știri auto

Taxa pentru traversarea podului de la Feteşti de pe Autostrada A2 va putea fi plătită şi prin SMS începând din 30 aprilie 2015. Conform oficialilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), citaţi de Digi24, tot ce trebuie să facă şoferii este să trimită un SMS la numărul 7577 (valabil în reţelele Orange, Vodafone, Telekom şi DigiMobil) care trebuie să conţină numărul de înmatriculare şi categoria din care face parte vehiculul (sub forma B01XXX 1, în cazul în care este vorba despre un autoturism înmatriculat în Bucureşti). Totodată, taxa va putea fi plătită şi în benzinăriile Petrom, OMV, Rompetrol şi MOL, dar şi la staţiile de taxare de la podul Feteşti. Fiecare SMS trimis costă 0,05 euro + TVA, plus valoarea taxei în sine,

Numerele corespunzătoare pentru fiecare categorie în parte, precum şi preţurile. Ilustraţie: CNADNR

Pentru cei care aleg metoda SMS-ului sau a plăţii în benzinărie, două dintre cele trei benzi din zona taxatoarelor vor funcţiona fără bariere, în vreme ce o bandă va rămâne la fel ca până acum, cu barieră. O altă noutate este că plata taxei de pod se poate face şi după ce se trece de staţia de taxare, până a doua zi la ora 24. În caz contrar, şoferul va fi amendat cu o sumă de zece ori mai mare decât valoarea taxei.

Noul sistem a costat în jur de 180.000 de euro, bani din veniturile proprii ale CNADNR, potrivit directorului de întreţinere al companiei, Cristian Andrei, iar verificarea maşinilor care au plătit sau nu taxa se face la fel ca la rovinietă – camerele video instalate înregistrează fiecare număr de înmatriculare, iar sistemul informatic verifică într-o bază de date dacă s-a făcut plata.

Până în vara lui 2015, oficialii CNADNR promit să pună în practică şi un sistem de plată a taxei de pod de la Feteşti prin card bancar, pe internet sau pe telefonul mobil.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide