Ţi-ai avariat maşina în gropi? Iată cum poţi să-ţi recuperezi banii daţi pe reparaţii

Autor: Marius Vișan 11 feb. 2016 Știri auto

Perioada rece a anului a afectat destul de serios şoselele din România. Folosirea materialelor antiderapante şi îngheţul au determinat apariţia unor gropi mari în asflat. În cazul în care îţi rupi maşina în aceste gropi, cei de la Digi24.ro îţi prezintă ce paşi ar trebui să faci pentru a-ţi recupera banii daţi pentru reparaţii maşina. Aceştia iau în considerare două posibilităţi, atât pentru cei care şi-au avariat maşina dar nu au poliţă CASCO, cât şi pentru cei care au. 

Dacă maşină este avariată în gropi, şi nu ai poliţă CASCO, trebuie să faci poze la faţa locului cu groapa şi maşina avariată, dacă sunt martori va trebui să iei declaraţii de la aceştia, vei efectua reparaţia din banii tăi apoi vei cere recuperarea pagubelor adresându-vă instanţei, ataşând la dosar pozele şi declaraţiile martorilor. 

Dacă ai poliţă CASCO sună la centrul de daune pentru chemarea unui inspector care se facă poze locului şi maşinii. Apoi veţi duce maşina la service pentru evaluare. După aprobarea dosarului, vei duce maşina la reparaţii, urmând ca asiguratorul să-şi recupereaze banii de la ce responsabili de starea drumului: CNADNR, primării sau consilii judeţene.

O explicaţie mai detaliată vei găsi în reportajul celor de la Digi24.ro.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide