Top 5 maşini capabile cu un look ciudat. GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 13 mai 2016 Știri auto

 


Stabilirea calitatăţii design-ului unei maşini este o temă destul de delicată, deoarece gusturile oamenilor tind să fie subiective. Uneori o maşină fiabilă se poate ascunde sub o caroserie discutabile din punct de vedere estetic. Doar pentru că o maşină nu este supermodelul asta nu înseamă că ea ar trebui respinsă. Site-ul Autocar.co.uk a făcut o listă cu astfel de ”cenuşerese” care, deşi sunt nişte maşini capabile înfăţişarea lucrează împotriva lor.

GALERIE FOTO

1 – BMW Seria 5 GT 

Tocmai când părea ca bavarezii au creat automobile care să umple fiecare nişă posibilă, BMW a lansat acest mash-up între Seria, X5 şi Seria 7. Prefaţat de conceptul cu acelaşi nume, SAV-ul (Sport Activity Vehicle) bavarez avea să stârnească multe controverse, cauzate de forma care combină trăsături de fastback şi SUV cu spaţiul oferit de un Seria 7.

2 – Fiat 500L 

Cu siguranţă că se pot găsi o mie de adjective care să descrie Fiat 500L, însă dintre toate cuvintele unul singur îmi „apare” insistent în minte: interesant. Aşa s-ar putea descrie într-un singur cuvânt această maşină. Din punct de vedere dinamic motorul de 1,4 litri şi 95 CP este relativ subdimensionat pentru caroseria Fiat-ului 500L. Un test făcut de ProMotor pe acest model a demonstrat că pentru a te „mişca” odată cu traficul trebuie „tras” un pic de el. Cu toate acestea, după aproximativ 200 de km efectuaţi strict în mediul urban al Bucureştiului consumul înregistrat a fost de 8,8 litri/100 km. Valoare care nu este deloc rea ţinând cont că motorul are o cilindree mică şi că este alimentat cu benzină, iar consumul oficial pentru mediu urban este de 8,3 litri/100 km.

3 – Citroën C1 

C1 arată foarte nervos pentru o maşină atât de mică, iar asta datorită celor două perechi de blocuri optice care fac citadina franceză să arate ca şi cum ar sta încruntată. Este o idee de design introdusă iniţial pe monovolumul Citroen C4 Picasso şi continuată acum pe maşinuţa destinată exclusiv traficului urban. 

4 – Skoda Roomster 

Vizual arată destul de ciudat şi ar da bine cocoţată pe o spinare montană, dar vocaţia ei este, în primul rînd, aceea de maşină de familie. În mod normal, adică în ţările civilizate, are rolul de a se integra cu brio în traficul aglomerat al marilor oraşe, pe cînd la noi urmează să dea piept cu gropile imense, cu bordurile mult prea înalte, cu gurile de canal neacoperite, cu rămăşiţele de şantiere uitate în plin centru şi cu alte minunăţii care fac parte deja din cotidian. 

5 – Peugeot 3008 

Din punct de vedere estetic nu arată deloc fabulor dar Peugeot 3008 HYbrid4 scrie o nouă filă în istoria automobilistică, cea a hibrizilor care au la bază motoarele Diesel. Duelurile pe care Peugeot le-a purtat cu Audi la Le Mans au dat roade şi francezii au devenit experţi în motoare Diesel. Au avut o tentativă de a intra şi cu un hibrid Diesel în 2009, care nu era însă punctat nefiind inclus în nici o categorie, dar tehnologia arătată pe acel prototip, plus perfecţionarea motoarelor HDI au dus la ce avem acum în faţa ochilor, Peugeot 3008 HYbrid, primul hibrid Diesel de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide