Tractorul fabricat acasă: Motor de Mercedes, cutie de Aro, bord de Audi şi volan de Dacie | VIDEO

Autor: Marius Vișan 04 iul. 2016 Știri auto
Tractorul fabricat acasă: Motor de Mercedes, cutie de Aro, bord de Audi şi volan de Dacie | VIDEO

 


Un bărbat din Gorj care şi-a dorit întotdeauna un tractor, dar nu a avut niciodată suficienţi bani pentru a cumpăra unul, a făcut ceea ce face orice român când este constrâns de limitările financiare: s-a descurcat. Pasionat de mecanică el şi-a construit singur, de la zero, la el acasă, un tractor cât se poate de funcţional, scrie Digi24.

Gorjeanul a achiziţionat componente auto de la diverşi producători şi le-a adaptat sub forma unei maşini agricole, iar pentru asta a investit în jur de 1.500 de lei.

„Motorul este Mercedes sută la sută. Cutia de viteaze este de-a noastră de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotor e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie”, spune Vali Martin, pentru Digi24.

„A fost foarte greu să umbli prin târguri, să găseşti tot felul de piese, să le modifici, pentru că nu are nimic de tractor în el. Sunt numai piese adaptate”, mai spune Vali Marin. 

Majoritatea componentelor le-a asamblat chiar în bucătăria proprie, iar cel mai dificilă parte a fost fabricarea caroseriei. 

Conform sursei citate, tractorul are o cutie de viteze în 4 trepte şi este dotat chiar şi cu servodirecţie, iar în privinţa consumului acesta a fost aproximat de către proprietar la un litru de motorină la o oră de muncă. 

Fiind un utilaj agricol folosit doar la muncile câmpului, Vali Marin nu este nevoit să-l înmatriculeze ca în cazul maşinilor cu care se circulă pe drumurile publice.

Mai multe puteţi afla din reportajul de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide