Zi istorică! Un radar din România a „prins” doi cai păscând cu 104km/h – FOTO

Autor: ProMotor 21 apr. 2016 Știri auto

 


O femeie din Iaşi surprinsă de un echipaj de Poliţie cu aparatul radar şi sancţionată cu o amendă de 945 de lei şi măsura suspendării permisiului de conducere a reuşit să anuleze decizia în instanţă, după ce a demonstrate că aparatul radar funcţiona defectuos, informează ziarul Adevărul.

Filmarea în baza căreia ieşeanca a fost amendată arată şi cum doi cai care pasc ar circula cu o viteză de 104 kilometri la oră.

Femeia a fost oprită în data de 9 august în timp ce conducea prin localitatea Podu Iloaiei. Agentul i-a comunicat că a depăşit viteza legală cu 51 de kilometric pe oră în localitatea Sârca. Viteza îi fusese comunicată agentului prin staţie de un coleg.

Florentina M. a chemat instituţia în instanţă, invocând că sancţiunea ar fi fost primită după ce aparatul radar a reuşit s-o înregistreze cu trei viteze diferite într-o singură secundă, pe raza unei localităţi.  Totodată, femeia a criticat în instanţă şi o serie de inexactităţi din procesul verbal de contravenţie. A invocat că agentul nu a specificat concret unde a fost surprinsă conducând cu viteză. De asemenea, în procesul verbal de contravenţie nu se specificau nici seria şi nici datele de omologare ale radarului, potrivit Adevărul.

În documentele înaintate instanţei, Florentina M. a înaintat şi o serie de critici cu privire la funcţionalitatea aparatului radar. Una dintre acestea a vizat faptul că, potrivit imaginilor, maşina ei a fost surprinsă de aparatul radar rulând cu trei viteze diferite, în aceeaşi secundă. „Astfel din Imaginile «stop cadru», nr. 9, 10 şi 11, se observă, deşi nu suficient de clar, nici viteza şi nici numărul de îmatriculare, că la ora 16:56:10, deci în timpul aceleiaşi secunde, autoturismul petentei a fost surprins în ordine cronogică, la diferenţă de câteva sutimi de secundă, circulând mai întâi cu viteza de 101 km/h, apoi cu 61km/h şi după aceea cu 99 km/h“, se arată în documentele înaintate instanţei. În aceleaşi înscrisuri se mai precizează că imaginile nu pot fi reale întrucât pe ele se observă, la un moment dat, cum aparatul radar surprinde doi cai care stau pe marginea şoselei şi în dreptul cărora era indicată viteza de 104 km/h.

Instanţa de fond a decis anularea contravenţiei.Poliţia Rutieră a depus la dosar o întâmpinare în care a menţionat că sancţiunea a fost dată pe drept şi a cerut respingerea plângerii ca fiind neîntemeiată. Judecătoria Paşcani s-a pronunţat în acest caz pe 24 martie şi a admis acţiunea ieşencei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide