Va urca Renault-Nissan pe locul 3 mondial între constructorii auto?

Autor: Oraan Mărculescu 22 dec. 2011 Știri auto
Va urca Renault-Nissan pe locul 3 mondial între constructorii auto?

Declaraţia nu vine din partea lui Carlos Ghosn, ci din partea lui Igor Komarov, preşedintele firmei ruse de maşini AvtoVAZ. Dacă vă întrebaţi ce legătură are rusul cu grupul francezo-nipon, trebuie să ştiţi că încă din 2008 Renault-Nissan este acţionar la fosta Lada.

Mai exact, dacă în 2008 Renault-Nissan devenea proprietarul a 25% din acţiunile AvtoVAZ, participaţia grupului francezo-japonez urmează să crească la 50% (35% la Renault, 15% la Nissan). După ce negocierile au fost întârziate timp de câteva luni, se pare că tranzacţia se va finaliza în primăvara lui 2012.

Până acum, grupul Renault-Nissan nu contoriza în vânzările totale şi cele ale mărcii ruse AvtoVAZ, dar, după încheierea tranzacţiei, la numărul total de maşini vândute se vor adăuga şi cele produse de ruşi. Dat fiind că vânzările AvtoVAZ sunt în continuă creştere pe piaţa rusească, dar şi în alte 45 de ţări, preşedintele AvtoVAZ este foarte încrezător că noul grup Renault-Nissan-AvtoVAZ va urca foarte curând pe locul 3 mondial.

Rămâne, totuşi, de văzut care va fi evoluţia celor trei grei din acest moment, General Motors, Toyota şi Volkswagen, în condiţiile în care anul 2012 se anunţă destul de pesimist pentru piaţa auto mondială.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide