Victorie! O româncă a reuşit o premieră la Serviciul Înmatriculări

Autor: Marius Vișan 23 sept. 2016 Știri auto
Victorie! O româncă a reuşit o premieră la Serviciul Înmatriculări

 


Instanţa din Sălaj a obligat în urmă cu câteva luni, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) să înscrie în circulaţie un Volkswagen fără plata timbrului de mediu, scrie Adevărul.

În luna iunie a acestui an, timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiţie, iar decizie luată de Magistraţii Tribunalului Sălaj este o premieră la nivel de judeţ. Acest lucru înseamnă că persoanele care vor să îşi înmatriculeze autovehiculele o pot face fără a mai achita această taxă, în timp ce proprietarii care au plătit-o după 15 martie 2013 îşi pot cere banii înapoi.

Sălăjeanca a dat în judecată Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor în luna martie a acestui an, aceasta solicitând ca autoturismul Volkswagen 2DM să-i fie înscris în circulaţie fără plata timbrului de mediu. Magistraţii i-au acceptat solicitarea şi au obligat instituţia menţionată să înmatriculeze maşină fără să achite această taxă auto.

„În urma deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, prin care s-a declarat că timbrul de mediu încalcă legislaţia europeană, acţiunea pe care am formulată a fost admisă. Astfel, se evită achitarea timbrului de mediu, cei care l-au achitat putând recupera suma tot printr-un proces în instanţă, de data aceasta împotriva ANAF, pentru aceleaşi motive”, a declarat pentru Adevărul avocatul Iulia Costina. 

În urma creării acestui precedent, şeful SPCRPCÎV Sălaj, a precizat că se aşteaptă ca tot mai multe persoane să solicite înmatricularea fără plata respectivei taxe. „Deocamdată, în Sălaj a fost realizată o singură înmatriculare de acest fel, însă mai avem peste 50 de cereri, ”, a precizat Stanciu, şeful SPCRPCÎV Sălaj. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide