VIDEO: Mercedes-Benz ilustrează sistemul Intelligent Drive pe modelul S500

Autor: Dan Vache 16 sept. 2013 Știri auto
VIDEO: Mercedes-Benz ilustrează sistemul Intelligent Drive pe modelul S500

Cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt 2013, germanii de la Mercedes-Benz au prezentat sistemul Intelligent Drive care transformă condusul într-o simplă formalitate, lăsată în voia senzorilor, a camerelor video şi a informaţiilor primite şi transmise prin GPS.

Dacă Audi a făcut deja primul pas cu sistemul ce permite unei maşini să se parcheze singură, Mercedes-Benz preia ştafeta şi o ridică la un alt nivel. Şi nu oricum, pentru că germanii au programat maşina să conducă singură pe o distanţă de 100 km, pe acelaşi traseu pe care Bertha Benz l-a parcurs acum 125 de ani între Mannheim şi Pforzheim.

În secolul 21 însă, primul Mercedes-Benz S500 autonom a fost nevoit să se confrunte cu obstacole des întâlnite de orice şofer normal: semafoare, sensuri giratorii, pietoni, biciclişti şi tramvaie, în cadru unui adevărat test de fezabilitate.

Esenţialul este însă altul: realizarea a fost posibilă prin utilizarea tehnologiei deja existente, foarte apropiată celei de care dispune noul S-Class, fără alte investiţii astronomice.

Cum s-a descurcat primul S500 autonom, vedeţi în materialul video de mai jos. Ce părere aveţi, au un viitor asemenea sisteme?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide