Video: Volvo prezintă maşina care se parchează singură

Autor: Iulian Dnistran 21 iun. 2013 Știri auto

Suedezii de la Volvo au un scop destul de clar. Până în anul 2020, ei vor ca maşinile pe care le produc să nu mai ducă la moartea nici unei persoane în cazul accidentelor rutiere. Pentru a ajunge la acest scop, compania suedeză a echipat deja modelele sale de serie cu o mulţime de sisteme de siguranţă, precum airbagul pentru pietoni şi SARTRE (Safe Road Trains for the Environment).

Iar acum, Volvo a mers mai departe şi a prezentat un sistem de parcare autonomă. Altfel spus, şoferul poate coborî din maşină, iar maşina va pleca spre parcare şi îşi va găsi un loc liber în care să oprească. E similar cu conceptul celor de la Audi, doar că tehnologia celor de la Volvo vine cu ceva în plus. Mai exact, maşina care se conduce singură poate să interacţioneze cu obiectele sau persoanele pe care le întâlneşte în cale.

Deocamdată, nu se ştie o dată exactă pentru introducerea în producţia de serie a acestui sistem, însă suedezii au spus că următoarea generaţie a SUV-ului XC90, care va debuta în 2014, va primi câteva dintre funcţiile oferite de sistemul de parcare autonomă.

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide