VW a anunțat lansarea lui Touareg R Plug-In Hybrid. Va fi produs începând din 2021

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri
VW a anunțat lansarea lui Touareg R Plug-In Hybrid. Va fi produs începând din 2021

Gama R Volkswagen este extinsă, a fost anunțul unui oficial al companiei responsabil pentru departamentul de vânzări și marketing, care a mai confirmat că modelul Touareg R Plug-In Hybrid este în lucru.

Jürgen Stackmann a afirmat că viitorul crossover va deveni primul model R care va avea un motor hibrid plug-in. Modelul este așteptat să fie lansat în 2021. VW Touareg R Plug-In Hybrid va fi echipat cu un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri și un motor electric.

Volkswagen oferă deja un Touareg Plug-In Hybrid în China. Acesta are un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, care este susținut de un motor electric care dezvoltă 134 CP. Această configurație permite modelului să aibă o putere combinată de 363 CP și un cuplu de 699 Nm. Crossover-ul are, de asemenea, o autonomoe electrică de numai 58 km.

Touareg hibrid plug-in este așteptat să ajungă și în Europa în viitor, iar Touareg R va fi, fără îndoială, mai puternic. Nimic nu este oficial, dar speculațiile sugerează că ar putea avea în jur de 400 CP.

În timp ce Touareg va deveni primul model R Plug-In Hybrid, mai multe variante electrificate vor fi lansate în viitor. Stackmann a spus că acesta este doar începutul călătoriei și va fi în sarcina șefului Volkswagen R, Joss Capito, să ofere un viitor electric pentru această sub-marcă.

Sursă: CarscoopsComentarii
Inchide