VW a oprit producţia de Passat şi Golf

Autor: Visan Marian 19 aug. 2016 Știri auto
VW a oprit producţia de Passat şi Golf

 


Patru fabrici Volkswagen au început să taie din producţie în condiţiile în care producătorul german de maşini este într-o dispută legală cu furnizorii de piese pentru scaune şi cutii de viteză, scrie Bloomberg.

VW a oprit producţia de Passat joi şi va opri producţia de Golf luni dacă nu se va rezolva conflictul, potrivit unor surse familiare cu subiectul, citate de Bloomberg.

Oficialii VW au spus că cele două fabrici unde se produc modelele întâmpină dificultăţi, la fel şi fabricile unde se produc şasiurile pentru alte modele de maşini.

Disputa ameninţă să reducă veniturile grupului cu până la 40 de milioane de euro pe săptămână, într-o perioadă când Volkswagen încearcă să îşi crească profiturile şi să scadă cheltuielile sub un miliard de dolari pe an.

”Evident, cu cât va dura mai mult, cu atât situaţia se va înrăutăţi. Gradul de impact depinde de abilitatea grupului să menţină problema doar pentru brandul Volkswagen”, a spus Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe.

Un tribunal german a ordonat furnizorilor de piese să înceapă din nou distribuţia, însă aceştia refuză să se conformeze. Apelul pentru caz a fost stabilit pentru 31 august. Între timp, Volkswagen a cerut curţii să amendeze furnizorii şi să le permită să meargă la fabricile acestora şi să obţină piesele de care au nevoie. Furnizorii au timp până săptămâna viitoare să răspundă, când tribunalul va decide în cazul cererii Volkswagen. 

Citeşte articolul complet în Ziarul Financiar


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide