Zvonuri: Lada vrea un model propriu Duster

Succesul SUV-ului Dacia Duster le-a atras atenţia ruşilor. De fapt, Renault se pare că intenţionează să construiască Duster-ul şi cu sigla Lada. O decizie bună?

Zvonuri: Lada vrea un model propriu Duster Zvonuri: Lada vrea un model propriu Duster

Faptul că Renault este acţionar la AvtoVAZ (sau Lada) s-aconcretizat la Salonul Auto Moscova 2010 prin prezentareanoului model Lada R90. Care, defapt, este doar un Logan MCV cu siglăLada. Iar viitorul low-cost Lada Granta este un Logan ceva mai multmodificat.

În viitor se pare că francezii intenţionează să diversifice gamaLada cu un SUV. Însă nu vorbim de un urmaş al offroaderului LadaNiva, ci de un corespondent al lui Dacia Duster, care vaavea siglă Lada şi, probabil, mici modificări esteticepentru particularizarea modelului.

Prin urmare, devine din ce în ce mai clar că Dacia nu seva vinde la ruşi, pentru a evita canibalizarea modelelorcare aparţin concernului Renault. În plus, decizia de a înlocuiRenault Duster pe piaţa ruşilor cu un modelLada se înscrie în politica de relansare a mărcii ruseşti.

Ceea ce nu înseamnă că va muri actuala Lada Niva, o maşină învechită din punctde vedere tehnic, dar încă foarte apreciată de cei care vor maşinioffroad robuste şi ieftine. Se pare că Pininfarina aînceput discuţiile cu AvtoVAZ pentru demararea unuiparteneriat, în urma căruia Lada Niva să fie construită laTorino, în uzina unde a fost asamblat înainte Mitsubishi PajerPinin.

Mai mult, cei de la Pininfarina ar fi dispuşi sărealizeze un urmaş propriu pentru Lada Niva, modernizat şicu o platformă tehnică upgradată - care, de ce nu, ar putea deveniun concurent interesant pentru Duster în Europa. Mai multe detali,însă, vom avea doar în 2011.

Pentru moment, suntem curioşi dacă vom vedea Lada Dusterla Salonul Auto Paris 2010...