Cum te exprimi în trafic?

În traficul haotic al ultimilor ani, cu mulţi proşti, dar mai ales nesimţiţi, oricine simte nevoia, măcar o dată pe zi, să "converseze" cu acei participanţi la trafic deranjanţi. Am găsit o soluţie foarte interesantă.

Mi-a atras atenţia un "gadget pentru bizonii din trafic", dupăcum îl denumeşte blogul maximamspus.ro. E vorba de un gadget foarte simplu, dar de mareefect: un display cu led-uri, care poate afişa diversemesaje, atât text, cât şi emoticon.

Drivemocionconstă dintr-un display circular, care se poate monta pe lunetăprin intermediul unei ventuze. Led-urile sale pot afisa diversesemne sau chiar si texte, şoferul putând alege tipul mesajului dela o telecomandă, pe care o poate monta pe parbriz, spre exemplu.De remarcat că vorbim de un sistem foarte simplist, fără cabluri,comunicarea între telecomandă şi display fiind de tipulwireless.

Drivemocion consta dintr-un display si o telecomanda

Ce va vedea cel din spate? Păi, dacă optezi pentruversiunea de bază, ai parte de două emoticonuri:"zâmbăreţul" şi "tristul". Insuficient pentru momentelecând depăşesc vreun nene care merge cu stopurile de ceaţă aprinsepe vreme bună, extrem de deranjant pentru cel din spate, mai alesnoaptea.

În acest caz, aş avea nevoie de versiunea "middlefinger"! Dar mi-e că mesajul meu ar fi prost înţeles. Dinpăcate, nu am găsit pe site-ul lor o varianta care să ofere şimesajul "Stinge stopul de ceaţă, boule!".

Totuşi, am divagat. Pentru că Drivemocion este conceputmai mult ca un mijloc fun de comunicare între şoferi,dedicat în special celor care utilizează emoticoanele pe messengerşi au un dezvoltat simţ al umorului.

Eu unul aş opta pentru versiunea cu 5 expresii, astfeli-aş putea alerta pe cei din spate cam care este stareamea. Emoticonul zâmbăreţ ar însemna că sunt fără griji,deci sunt toate şansele să îi las să treacă pe ăştia mai grăbiţi înfaţa mea. Emoticonul "angry" ar trebui să însemne că sunt camstresat şi şmecherii care vor să şicaneze pe toată lumea mai bines-ar abţine în cazul meu.

Femeile nu au fost uitate: au o linie dedicata, cu elemente roz

Femeile nu au fost uitate, existând chiar o liniededicată lor de astfel de gadgeturi: Glamour Girl. Adicădisplayul rotund este înconjurat de o mică blăniţă roz. Un altavantaj pentru restul misoginilor: e clar că la volan e o femeie,deci grijă mai mare!

Sincer, mi se pare un pas înainte faţă de stickerele cu divesemesaje. Este adevărat, este şi un pas mult mai scump,deoarece gadgetul de bază costă 7,99 lire sterline (cam 40RON), în condiţiile în care vorbim de superofertă! Iar versiunea cumai multe mesaje porneşte de la 24,99 lire sterline (cam 127 RON).Nu ştiu dacă preţul include şi bateriile, dar e clar o distracţiemult mai scumpă decât stickerele.

Drivemocion este mult mai scump decat stickerele cu mesaje, dar e fun

Mă întreb dacă băieţii care au claxon de maşină de poliţie şiled-uri roşii şi albastre în bara faţă vor considera acest gadgetDrivemocion demn de interes. Mă îndoiesc, pentru că nu îţi vei faceloc prin trafic cu ajutorul acestor displayuri. Însă aiputea să îţi faci prieteni. Cam ca pefacebook.

oraan.ro