Fii copil cu o maşină specială: Fiat 500 by Diesel

Cred că am găsit cel mai bun exemplu de maşină care m-ar face să mă simt în fiecare zi ca şi cum ar fi 1 iunie şi copilul din mine ar prelua controlul. Iar acest "pictorial" cu Fiat 500 by Diesel ar trebui să dea toate explicaţiile.

Fii copil cu o maşină specială: Fiat 500 by Diesel Fii copil cu o maşină specială: Fiat 500 by Diesel

Dacă vă aşteptaţi la un test-drive cu Fiat 500 by Diesel, poateveţi rămâne dezamăgiţi - vă recomand să citiţi testul colegului Constantin Ciobanu. O mostrăelocventă de obiectivitate. Eu, în schimb, iau o mică vacanţă de 1iunie şi fac pauză de obiectivitate. Rămâne să vă spun foartesubiectiv de ce mi-e drag Fiat 500 by Diesel.

VEZIPICTORIALUL COPILĂRESC FIAT 500 byDIESEL

Poate că, la preţul de 14.000 euro, segăsesc oferte mai tentante. Pentru cei pragmatici. Însă, dacă tepui în pielea unui copil, nu ştiu dacă găseşti alt pachet la fel desimpatic şi, mai ales, cu acele tuşe foarte inspirate depersonalizare în stil Diesel. Diesel ca în "blugii Diesel", nu caîn "motor Diesel". Nu, motorul este unul pe benzină, de 1,4 litrişi 100 CP.

Poate că există maşini cu motor de 100CP şi 1,4 litri care oferă performanţe mai bune, un comportamentmai dinamic sau un consum mai scăzut. Însă Fiat 500 by Diesel estesingurul care îţi aşterne un zâmbet infantil pe faţă atunci cândapeşi acceleraţia. De ce? Chiar nu mă interesează, important estecă îţi conferă un feeling de stare de bine, de uiţi şi de criză, şide trafic aglomerat, şi de nesimţiţii din maşinile de fiţe.

Poate că există maşini de clasă minicu un interior mai plăcut, mai bun calitativ, mai dotat, maispaţios, mai cum vreţi. Însă nu îmi pasă. Îmi place profilareascaunelor, mă amuză rarele agăţări ale schimbătorului, mă descurcbine cu butoanele, mă bucură sonorizarea, mă ajută la vizibilitatedimensiunile reduse. Nu sunt familist să am nevoie de portbagaj deLogan sau de 7 locuri. Iar sintagma "For Successful Living", de pepraguri, mă face să mă simt mult mai vedetă decât dacă m-aş urcaîntr-un Porsche.

Poate că vi se pare un editorial fărărost. Mă rog, unora sigur li se va părea aşa. Dar nu măinteresează. Am spus de la început că voi fi subiectiv, pentru că e1 iunie. Şi Fiat 500 by Diesel mă face să mă simt copil dinnou.

Dar nu numai pe mine. Lui Sorin i-amspus: "Asta e maşinuţa, fă-i poze cum vrei tu". Iar el, după ceşi-a întipărit un zâmbet, pe care deja îl cunoşteam de la mine cândmă uitam în oglinda retrovizoare, a început să facă poze şi să-şimute luminile de colo-colo şi să caute cea mai bună ipostază. Deparcă Fiat 500 by Diesel nu era o maşină, ci un fotomodel care teincită să-i evidenţiezi fiecare formă şi detaliu.

Iar, dacă vă uitaţi la portofoliullui, veţi remarca faptul că nu e genul pasionat de maşini. ÎnsăFiat 500 by Diesel i-a plăcut. Mult. Cum cred că îi va plăceaoricui dispus să renunţe la pragmatism sau la falsele ifose destatut.

Ok, după ce îmi veţi adresatradiţionalul "băi, eşti copil?!", vă las să mai admiraţi o datăFiat 500 by Diesel în pozele făcute de Sorin, după care mă voi pregăti să redevin ommare şi jurnalist obiectiv. Însă mai am un sfat: măcar de 1 iuniebucuraţi-vă împreună cu copiii voştri sau ai prietenilor voştri laacelaşi nivel cu ei. Redeveniţi copii măcar o dată pe an.

oraan.ro