Marile Proiecte ale României: azi, deszăpezirea, investiţie străină

Autor: Adrian Mihălţianu acum 9 ani Opinii

Ştiam că o să supăr multă lume cu editorialul meu precedent, privind modul nostru stupid în care reacţionăm la avertismentele guvernamentale (mă rog, multora le-a şi plăcut), însă nu mă pot abţine să nu vă împărtăşesc o… ceva, nu ştiu cum să-i spun, emanată de Ministrul pentru proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine (asta e denumirea omului, eu ce să-i fac?!), domnul Dan Şova, pe pagina domniei sale de Facebook. Iat-o, în toată splendoarea ei:

2.26 milioane de tone de îngheţată de vanilie, aruncate pe apa Sâmbetei

Cum să reacţionezi în faţa unei astfel de capodopere? Cum să nu te umpli de mândrie când vezi cum sunt atrase, în sfârşit, investiţii străine în ţară? Sau, staţi un pic, e vorba de fapt de un Mare proiect de infrastructură? Proiectul Deszăpezirea, unul care necesită strategii alese, proiectanţi, licitaţii şi mari aglomerări de forţe – atât de mari, încât deşi plătim de ne uscăm (noi, nu asfaltul) pentru un kilometru de drum întreţinut, tot e nevoie de Armată pentru a da zăpada la o parte?

Sau… poate mă înşel, şi e vorba totuşi de o investiţie străină. Venită dinspre partenerii strategici din Est, că la noi zăpezile nu prea vin dinspre Uniunea Europeană… Sau, de fapt, e vorba de ambele: a fost în sfârşit realizată o investiţie străină în infrastructură, sub formă de zăpadă. Dacă vă uitaţi mai atent, fulgii de zăpadă au ştanţaţi pe ei Made in China, iar preţul pentru tona de zăpadă e chiar mic…

Lăsând gluma la o parte, da, repet, nu e România singura ţară în care drumurile se blochează când e viscol afară, sau în care au loc accidente în lanţ din cauza condiţiilor meteo de pe şosele. Nicidecum. Da, acolo se intervine mai repede şi mai eficient, dar asta e altă poveste. Suntem cu toţii la fel de mici în faţa unui viscol puternic.

Însă a te lăuda, ca Ministru al marilor proiecte de infrastructură, că ai reuşit să dai zăpada, mi se pare ceva de domeniul lui Caragiale. Domnul Şova ar trebui să şovăiască mult şi bine înainte să se laude că a făcut ceea ce trebuia oricum să facă, iar cei care lucrează la departamentul de comunicare al domnului ministru ar trebui să-şi caute prin cămări, poate mai găsesc pe acolo pancartele comuniste cu realizărili la hectar!

Data viitoare, îl rog pe domnul Ministru Şova să se laude şi că s-a topit zăpada. Nu de alta, dar în câteva zile iese soarele. Să vezi atunci cum dispar milioane de tone de pe infrastructura dumnealui, iar oamenii pot ieşi în sfârşit din case.

Culmea, şi soarele tot de la Răsărit răsare… E şi asta un fel de investiţie străină…

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide