S-a deschis sezonul pe două roţi

Psihologii spun că durerea unei pierderi subite devine suportabilă după şase luni. Noroc că a trecut iarna de la noi care ţine fix jumătate de an şi m-am încumetat: am activat poliţa RCA, cea de casco, am pus ulei bun, bateria pe redresor, plinul de benzină şi... pâr-pâr prin oraş. Vespa mea intră în sezonul trei cu tupeu şi acelaşi chef de asfalt.

S-a deschis sezonul pe două roţi S-a deschis sezonul pe două roţi

www.buhnici.ro- informaţie gratis despre lucrurile carecontează

Înapoi pe scuter, oraşul se vede mai bine decât prin parbrizultaxiului/autobuzului. Ai mai mult timp să te uiţi după oameni şilucruri. Vezi mai mult. Azi spre exemplu am apreciat o doamnă pe oVespa portocalie. Mi-a plăcut ideea că româncele se modernizeazădeoarece trăiam cu impresia că Amalia Enache e singura pe scuter înBucureşti...

La primul semafor am văzut mai bine. Doamna nu e de pe aici...Englezoaică am impresia... Fetele s-au obişnuit să se teamă detrafic pe bună dreptate, însă aruncă ocheade când văd un băiat pemotor îmbrăcat la sacou... E ceva sexy în imaginea asta.

Am mai observat că nu sunt singurul pe două roţi. Suntem deja unecosistem întreg. De la băieţaşii inconştienţi fără cască şisportivii de Magheru obsedaţi de toba lor sport şi cei o mie decentimetri cubi până la copiii şi seniorii calmi pe bicicletedichisite. În ochii noştri este totuşi sâmburele fricii. O groazămascată pentru momentul când se termină distracţia.

Oraşul e cel puţin la fel de murdar, ba poate chiar mai năclăitca anul trecut. Mi-e groază de zilele călduroase ce vor veni cândnoroiul omniprezent se va usca pentru a se ridica până la cerurisub formă de praf Made in Bucharest. De acolo va coborî la loc prinochi, pe gât şi până în fundul... capului. Dimineţile umedetransformă jegul în mâzgă şi afli că sunt suficienţi 3 kilowaţi casă derapezi... Şi tot nu am ajuns la coşmarul meu.

Două mâini, două picioare, un cap şi îmi doresc să facRevelionul 2012 în varianta asta completă de echipare anatomică. Mărog în genunchi în faţa ta, şofer de Bucureşti! Te implor să teuiţi la mine! Priveşte-mă bine! Sunt la fel de om ca tine. Lasătelefonul, semnalizează şi respectă indicatoarele.

Salvează-mă! Salvează-te!

Pentru secundele stupide în care nu o vei face, poţi plăti totrestul zilelor. Te poţi duce la biserică, la psiholog, la bancă,însă nu vei primi Nimic cu care să poţi aduce înapoi un om distrus.Anul trecut au murit sute de scuterişti, motociclişti, biciclişti.Mulţi erau vinovaţi şi mai mulţi nevinovaţi de accident. Nici unulnu merita însă moartea asta stupidă. Fii atent şi nu fi TUurmătorul călău!