Porsche – Ediţie specială

Autor: Silviu Draganescu 17 apr. 2007 MASINI NOI

Noua creaţie Porsche urmează să ia parte la unul din cele mai dure raliuri din lume, un adevărat test de rezistenţă pentru modelele nemţeşti. Cursa se va desfăşura între 2 şi 17 august şi se va întinde pe 6200 de km, din Moscova până în Ulan Bator, distanţă în care maşinile vor trebui să suporte condiţiile aspre din Siberia rusească. Ediţia specială a fost fabricată în doar 26 de exemplare, toate participând la raliu cu suport tehnic integral din partea Porsche.

De la exterior, principalele modificări sunt uşor de remarcat. Detaliile vopsite în portocaliu atrag imediat atenţia iar un ochi avizat poate observa gura de admisie de aer mutată acum pe plafon cu scopul de a evita apa aruncată de botul maşinii la trecerile peste vadurile de apă. Alte câteva elemente specifice raliurilor au fost adăugate, din care amintim doar de scuturile de protecţie montate departe de ochiul privitorului, sub maşină, un cârlig de remorcare şi un troliu performant situat în interiorul spoilerului faţă.

Inserţiile portocalii continuă şi în interior, unde reglementările FIA au impus instalarea unui roll-cage şi eliminarea banchetei spate. De asemenea lipsesc panourile uşilor, o parte din tapiţerie interioră, iar scaunele de pe rândul din faţă au fost înlocuite cu unele sportive, toate cu scopul de reducere a greutăţii.

Din punct de vedere tehnic, motorul V8 de 385 CP a rămas neschimbat, fiind combinat cu acelaşi diferenţial electronic de pe versiunea de serie. Însa din cauza condiţiilor dure din raliu trenul de rulare a suferit o reajustare în privinţa gărzii la sol şi a durităţii anumitor componente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide