Arash AF-10, supercar britanic

După mai bine de trei ani în care s-a aflat în diverse stadii de dezvoltare, supercarul Arash AF-10 ne este prezentat în versiunea gata de producţie în primele imagini.

Arash AF-10, supercar britanic Arash AF-10, supercar britanic

Arash AF-10 Arash Farboud este un antreprenor iranian cu cetăţenie britanică al cărui vis, acela de a crea un supercar capabil să rivalizeze cu granzii a devenit realitate. Primele schiţe cu acest model au văzut tiparul în 2005, de atunci supermaşina trecând prin două versiuni intermediare. Totuşi se pare că iranianul nu visează tocmai original, AF-10-le rezultat aducând a încrucişare între Saleen, Ferrari şi Koenigsegg.

Atipic pentru un constructor britanic independent este şi faptul că a optat pentru o motorizare americană pur-sânge, sub capotă aflându-se un monstru de 7.0 litri şi 550 CP, preluat de la Corvette. Graţie caroseriei ultrauşoare, supercarul poate atinge viteza de 96.5 km/h (0-60 MPH în unităţi britanice) în doar 3,4 secunde. Cutia de viteze este una cu 6 rapoarte, provenită de la cei care au dezvoltat aceeaşi componentă şi pentru Ferrari Enzo. O versiune supralimentată cu 850 CP este aşteptată în viitor.

Deşi performanţele de top presupun de obicei sacrificii în materie de lux, Arash Af-10 se anunţă garnisit cu piele, navigaşie, touchscreen şi cameră pentru mersul cu spatele. Aşa să fie, sau Arash Farboud visează frumos?

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.