Aşa ar putea arăta viitorul Audi A3 Sedan

Conform francezilor de la publicaţia L'Automobile Magazine, viitoarea generaţie Audi A3 va avea şi o versiune sedan - iată cum ar putea arăta, graţie acestor randări.

Aşa ar putea arăta viitorul Audi A3 Sedan Aşa ar putea arăta viitorul Audi A3 Sedan

A treia generaţie a modelului premium de clasă compată Audi A3urmează să fie îmbogăţită cu o caroserie în trei volume,care s-ar putea numi, simplu, Audi A3 Sedan, după cumafirmă cei de la L'Automobile Magazine. Aceştia propun chiar şi nişte randări -vezi aici schiţele cu Audi A3Sedan.

Se pare că decizia a fost luată ţinând seama de preferinţeleclienţilor de pe pieţele nord-americană şi cea chineză, undeversiunea hatchback nu are căutare. Prin urmare, Audi A3 Sedan vaavea o formă care va fi destul de asemănătoare cu a lui A4, însălungimea maşinii nu va depăşi 4,5 metri (ceea ceînseamnă că Audi A3 Sedan va fi la cotele precedentelor generaţiiAudi A4).

Noul Audi A3 va utiliza plaforma viitorului Volkswagen Golf 7, iar A3 Sedan urmează să fie fratelepremium al următoarei generaţii Volkswagen Jetta (sau"Golf-ul cu coadă"). Lansarea modelului în America de Nord şi înChina este prevăzută pentru 2013, maşina urmând a beneficia demotorizările versiunilor hatchback cu 3 uşi şi 5 uşi (Sportback),dar şi de cutii automate DSG sau tracţiune integrală quattro.

Există informaţii conform cărora versiunea sedan va fiutilizată ca bază de dezvoltare pentru noul Audi A3Cabrio, care astfel ar putea oferi nu doar 4 locuriveritabile, ci şi un portbagaj mai încăpător. Pe lângă asta,designul maşinii va fi mai echilibrat, mai aproape de caracterulelegant şi sportiv al lui A5 Cabrio.

Pentru Europa nu se ştie, deocamdată, care suntplanurile cu acest mic Audi A3 Sedan, germanii preferândsă meargă mai departe în formula hatchback cu 3 şi 5 uşi, versiunicu un caracter sportiv şi tineresc mai pronunţat.