Audi A3 Sedan şi S3 Sedan: imagini şi informaţii oficiale

Nemţii de la Audi au publicat primele imagini şi informaţii oficiale despre noul A3 Sedan, fratele cu portbagaj mai mare al lui A3 hatchback, dar şi versiunea sportivă S3.

Audi a publicat imagini şi informaţii oficiale despre o nouă variantă de caroserie a modelului A3. Este vorba despre Audi A3 Sedan, sau berlină mai pe româneşte, şi reprezintă cel mai mic model Audi care va putea fi cumpărat în Statele Unite ale Americii. Astfel, A3 va fi disponibil de acum înainte în trei variante de caroserie: hatchback cu trei uşi, sportback cu cinci uşi şi sedan cu patru uşi.

Când va fi lansat în Europa, la finele verii lui 2013, Audi A3 Sedan va fi disponibil cu trei motoare cu patru cilindri – 1,4 TFSI, 1,8 TFSI şi 2,0 TDI. Unitatea pe benzină 1,4 TFSI dezvoltă 138 CP şi 250 Nm şi are parte de sistemul COD (cylinder on demand), care poate dezactiva doi cilindri atunci când nu este nevoie de toată puterea.

Al doilea motor pe benzină, cel de 1,8 litri TFSI, dezvoltă 177 CP şi 250 Nm şi oferă un consum mediu teoretic de 5,6 l/100 km. Suta e gata în 7,3 secunde, iar viteza maximă este de 235 km/h.

Singurul diesel care va fi disponibil la lansare, motorul de 2,0 litri TDI, e şi cel mai economic din gamă, cu un consum mediu teoretic de 4,1 l/100 km. Propulsorul produce 148 CP şi 320 Nm, valori care se traduc într-un sprint de la zero până la 100 km/h în 8,7 secunde şi o viteză maximă de 220 km/h.

În funcţie de motorul ales, Audi oferă fie o cutie de viteze manuală cu şase trepte, fie o cutie automată cu ambreiaj dublu S tronic.

Pe lângă versiunile normale de A3 Sedan, Audi a dat detalii şi despre noul S3 Sedan, versiunea sportivă a berlinei germane. La fel ca S3 şi S3 Sportback, noul S3 Sedan are parte de sistemul de tracţiune integrală Quattro şi motorul pe benzină de 2,0 litri TFSI care dezvoltă 296 CP şi 380 Nm. Sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în 4,9 secunde cu cutia de viteze S tronic şi în 5,3 secunde cu cutia manuală, în timp ce viteza maximă este de 250 km/h.

Când va fi pus în vânzare la sfârşitul verii lui 2013, Audi A3 Sportback va avea un preţ de bază de aproximativ 25.000 de euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.