BMW Isetta şi Fiat Topolino

Autor: Silviu Draganescu 30 iul. 2008 Prezentări

Evident, la prima vedere pare un număr puţin cam ciudat, dar transformat în mile pe galon, consumul acesta devine o cifră rotundă: 100. Colaborarea între cei doi producători europeni va duce la renaşterea a două legende: Isetta şi Topolino, care vor avea de înfruntat deja o competiţie strânsă din partea unor modele precum Volkswagen up! şi Toyota IQ.

Fiat Topolino va fi un BMWViitorul model este foarte important mai ales pentru BMW, care are nevoie de acesta pentru a-şi reduce nivelul mediu al emisiilor de CO2 printre modelele sale până la un număr de 120 de g/km, având speranţa că noul Isetta cu cele 90 de g/km va mai echilibra bilanţa în care se mai află modele extrem de gurmande precum cele din seria M.

Motorizarea va fi asigurată de un propulsor cu doi cilindri, de 900cc, văzut prima oară la Salonul Auto de la Frankfurt de anul trecut pe Fiat Panda Aria. Acesta va dezvolta 65 CP în varianta aspirată, pentru ca un turbo să mărească puterea până la 105 CP, cât un motor aspirat de 1,6 litri. Transmisia este realizată prin intermediul unei cutii de viteze cu ambreiaj dublu, iar tehnologia start-stop va opri motorul atunci când maşina este imobilizată în trafic.

Graţie şi unei greutăţi reduse, producătorii speră la consumuri extrem de mici, care să fie foarte atrăgătoare în contextul preţului mare la carburanţi. Nu este sigură încă soluţia tehnică pentru grupul moto-propulsor, asta mai ales după ce un oficial Volkswagen a declarat că un motor amplasat în spate ar duce la o instabilitate la vânt lateral, ceea ce ar trimite iar tot sistemul pe puntea faţă.

Chiar dacă nimic oficial nu a fost dat cu privire la apariţia noilor modele, se pare că lansarea va avea loc cel mai probabil peste doi ani.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide