Cadillac CTS Sport Wagon

Cadillac vrea să arate cu CTS Sport Wagon că pot face versiuni break reuşite, problema este că americanii nu prea se dau în vânt după aşa ceva iar europenii le au pe ale lor.

Cadillac CTS Sport Wagon - pentru filo-americaniVersiunile Wagon nu sunt foarte populare peste Ocean, americanii preferând monovolumele şi SUV-urile pe post de maşini de familie, prin urmare nu există o tradiţie în industria nord-americană de a dezvolta astfel de modele. Cei de la Cadillac sparg tiparele şi încearcă să schimbe preconcepţiile lansând Cadiilac CTS Sport Wagon , un model direcţionat mai mult către piaţa europeană. Nu se adresează însă consumatorului tipic de modele combi, mizând pe valorile Cadillac.

CTS Sport Wagon este şi foarte mare pentru meleagurile europene, având o lungime de 4,85 m, adică cu aproape 15 centimetri mai lung decât Audi A4 Avant, produsul etalon european, în condiţiile în care ampatamentul modelului american este mai mic decât cel al Avantului german. Portbagajul este însă unul foarte cuprinzător, putând "absoarbe" 720 de litri.

Cadillac CTS Sport Wagon - spaţiu berechetMotorizările sunt aceleaşi ca şi în cazul versiunii în patru uşi, unitatea de bază fiind un v6 de 263 CP şi o capacitate de 3,6 litri. Motorul care ar putea face cu ochii europenilor va fi un turbo-diesel V6 de 2.9 litri şi 250 CP. Ca şi în cazul sedanului tracţiunea integrală poate fi montată doar ca opţional. Tot la cerere se pot alege jantele de 19 inchi, reprezentative pentru curentul "think big" al americanilor.

În concluzie, Cadillac serveşte europenilor o reţetă americană în speranţa de a salva vânzările destul de intrate la apă pe propria piaţă. Vom vedea în primăvara lui 2009 dacă "the american dream" în versiunea Wagon poate prinde şi pe Bătrânul Continent.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.