Chevrolet Corvette Z06 Cabrio - pentru ture însorite pe circuit

Trebuia să se întâmple şi asta la un moment dat, lucru confirmat de Chevrolet la Salonul Auto de la New York: Corvette Z06 este acum disponibil şi în versiunea decapotabilă.

Chevrolet Corvette Z06 Cabrio - pentru ture însorite pe circuit Chevrolet Corvette Z06 Cabrio - pentru ture însorite pe circuit

Debutul lui Corvette Z06 la Detroit a lăsat mulţi maniaci ai vitezei visând la V8-ul de 6,2 litri şi la sunetul celor 625 CP. Fără îndoială un model impresionant, Z06 este adaptat de Chevrolet la venirea verii şi este prezentat sub formă de decapotabilă la Salonul Auto de la New York.

Am tot vorbit de motor şi putere, însă Chevrolet Corvette Z06 Convertible mai are un as în mânecă, şi anume greutatea. Cum versiunile cabrio au de regulă o greutate mai mare decât coupe-urile, ar fi de aşteptat ca versiunea Z06 Cabrio să se alinieze la tendinţe.

Ei bine, inginerii Chevrolet sunt de altă părere şi spun că decapotabila cântăreşte aproape cât versiunea coupe, graţie structurii de aluminiu pe care este dezvoltată sportiva americană. Mai în glumă mai în serios, oficialii Chevrolet ţin să specifice că "singura diferenţă reală între coupe şi cabriolet este cantitatea de lumină care pătrunde în habitaclu".

Acoperişul textil poate fi coborât sau ridicat la viteze de până la 50 km/h iar atunci când se staţionează, comanda poate fi iniţiată şi dintr-un buton integrat în cheie maşinii. Cu toate acestea, Chevrolet nu specifică timpul necesar rabatării plafonului.

Performanţele rămân identice cu cele enumerate mai sus, iar elementele sportive de caroserie şi finisajele de la interior disponibile pe coupe-ul Z06 sunt transmise mai departe versiunii cabrio.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.